ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

συνεδρίαση-διοικητικού-συμβουλίου-ο-507467

Επίκεντρο της εθνικής προσπάθειας για την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Ελλάδας και φυσικά της Μαγνησίας, γίνεται ο Βόλος. Τα τοπικά προϊόντα και η τοπική κουζίνα θα ταξιδέψουν στα πέρατα του κόσμου, με στόχο να αποτελέσουν τουριστική attraction για την προσέλκυση επισκεπτών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, πρόκειται να φιλοξενηθεί στο Βόλο, η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων. «Οικοδεσπότης» θα είναι ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, θα είναι και η διοργάνωση του πρώτου Πανελληνίου Συνεδρίου Εστιατόρων στο Βόλο, στις αρχές Απριλίου. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Αποστόλη Αθανασό, το συνέδριο θα προγραμματιστεί για το τριήμερο από 2 έως 6 Απριλίου και οι εργασίες του θα πλαισιωθούν από έκθεση τροφίμων και ποτών και έκθεση εξοπλισμού καταστημάτων.

Στόχος είναι δε, να καθιερωθεί σε ετήσια βάση και από το 2015 να αποκτήσει διεθνή προσανατολισμό. Στα σχέδια των διοργανωτών σύμφωνα με τον κ. Αθανασό, είναι μέσα στο 2015, να κληθούν να συμμετέχουν Έλληνες σεφ από όλο τον κόσμο ή σεφ που ασχολούνται με την ελληνική κουζίνα, προκειμένου μέσα από το συνέδριο να αναδειχθεί η διατροφική αξία των ελληνικών προϊόντων και η σημασία της ελληνικής γαστρονομίας.

Εξέχουσα θέση θα έχουν και τα ντόπια -μαγνησιώτικα- προϊόντα διατροφής και φυσικά η τοπική κουζίνα.

«Η γαστρονομία ως πόλος έλξης επισκεπτών έχει υποτιμηθεί από τους φορείς. Ο κλάδος θα επιχειρήσει να αναδείξει την τοπική και ελληνική γαστρονομία και μέσα από αυτή να προβάλλει τουριστικά τη Μαγνησία και άλλους προορισμούς της χώρας», σημείωσε ο κ. Αθανασός.

Οπως πρόσθεσε ο ίδιος, στα σχέδια της Ομοσπονδίας είναι επίσης η ανάδειξη της δυναμικής του κλάδου της εστίασης και της προσφοράς του, τόσο στην τοπική, όσο και ευρύτερα στην εθνική οικονομία, παρά το αντίξοο επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο καλείται να επιβιώσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου