ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Ζαγορά

δωρεάν-ιατρικές-εξετάσεις-στη-ζαγορά-507479

Σχεδόν είκοσι άτομα εκτιμάται ότι εξετάστηκαν χθες, από τους γιατρούς της Κινητής Μονάδας Υγείας, που βρίσκεται από χθες στο Σταθμό Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς (Διπλά στο Δημαρχείο). Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στη Ζαγορά μέχρι την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου και την Παρασκευή και Σάββατο θα βρίσκεται στην Τσαγκαράδα.

Η δράση υλοποιείται από τις Κινητές Μονάδες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Συγκεκριμένα οι δημότες θα μπορούν να κάνουν εξετάσεις μαστογραφίας, ελέγχου αναπνευστικής λειτουργίας και μέτρηση οστικής μάζας.

Οι δημότες πριν εξεταστούν θα πρέπει να κλείσουν πρώτα ραντεβού με τους γιατρούς της Κινητής Μονάδας. Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν θα έχουν τη δυνατότητα να καλούν στα παρακάτω τηλέφωνα καθημερινά εκτός Σαβ/κου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι.

Τα τηλέφωνα για ραντεβού είναι τα εξής:

  • Μαστογραφία (πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού σε γυναίκες ηλικίας 40 έως 60 ετών) κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 6994283031.
  • Ελεγχος αναπνευστικής λειτουργίας (σπιρομέτρηση για καπνιστές/ριες άνω των 40 ετών) κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 6971819429.
  • Μέτρηση οστικής μάζας (έλεγχος για οστεοπόρωση σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και σε άνδρες άνω των 60 ετών) κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 6971819429.

Η αντιδήμαρχος κ. Μαρία Σαμαρά τόνισε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Ικανοποιητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου σήμερα (χθες), πρώτη ημέρα που οι δημότες μπορούσαν να προχωρήσουν σε δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας, ελέγχου αναπνευστικής λειτουργίας και μέτρησης οστικής μάζας. Ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες η προσέλευση να είναι μεγαλύτερη. Η Κινητή Μονάδα θα βρίσκεται στην περιοχή μέχρι το Σάββατο 11 Ιανουαρίου».

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου