ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία με Μπάμπη Τσέρτο, Γιώτα, Ανδρέα Κατσιγιάννη, Απόστολο Μόσιο και Εστουδιαντίνα

συναυλία-με-μπάμπη-τσέρτο-γιώτα-ανδρέ-513557

Με στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου και σκοπό τη ψυχαγωγία στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου “Ο Βόλος γιορτάΖΕΙ” συναντώνται επί σκηνής γνωστοί και καταξιωμένοι μουσικοί και ερμηνευτές. Πρόκειται για τη συναυλία που θα δώσουν ο γνωστός τραγουδοποιός Μπάμπης Τσέρτος, ο διακεκριμένος Βολιώτης μουσικός Ανδρέας Κατσιγιάννης, ο τραγουδοποιός Απόστολος Μόσιος και μικρό σχήμα της Εστουδιαντίνας στο νέο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν.Ιωνίας την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 στις 8.30 το βράδυ.

Η συναυλία σηματοδοτεί τη συνάντηση του πολυπράγμονα Μπάμπη Τσέρτου με τον πολυτάλαντο Ανδρέα Κατσιγιάννη, με τον Απόστολο Μόσιο και με το μικρό σχήμα της Εστουδιαντίνας που θα παρουσιάσουν παλιά και αγαπημένα λαϊκά τραγούδια. Ο Μπάμπης Τσέρτος, ο πρώτος επίσημος καλεσμένος της περίφημης ορχήστρας ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, συντρόφευσε στην πρώτη της συναυλία στο ανοιχτό θέατρο Νέας Ιωνίας πριν από ακριβώς 15 χρόνια! Από τότε ήταν σταθερός συνοδοιπόρος στους δίσκους της Εστουδιαντίνας, στους δικούς του και του Ανδρέα Κατσιγιάννη καταγράφοντας αξέχαστες μουσικές στιγμές, σπουδαίες ερμηνείες που συνεχίστηκαν και συνεχίζονται μέχρι σήμερα σε χώρους συναυλιακούς (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ηρώδειο θέατρο) αλλά και σε άλλους πιο μικρούς και ζεστούς χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η σκέψη για επανεργοποίηση της κοινής δράσης στηρίχθηκε στο γεγονός ότι αυτή η μουσική παρέα ξεκίνησε από τις γειτονιές και έγινε γνωστή από τη δράση της στη Νέα Ιωνία και το Βόλο, σαν μια παρέα στην αρχή, με φίλους και γνωστούς που μεγάλωσε και ξεπέρασε τα όρια της πόλης και του Νομού αλλά και της χώρας. Με κριτήριο τα ωραία τραγούδια, τα τραγούδια που άντεξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν και κυρίως τη διάθεση για διασκέδαση με καλά λαϊκά τραγούδια ο Μπάμπης Τσέρτος και ο Ανδρέας Κατσιγιάννης μαζί με τον Απόστολο Μόσιο θα προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία που θα αντέξει στο χρόνο και στη μνήμη όλων.

Ο Μπάμπης Τσέρτος γεννήθηκε το1956 στα Τρόπαια Αρκαδίας και είναι γιος μουσικού που έπαιζε μαντολίνο. Σε ηλικία 17 ετών εγκαθίσταται στην Αθήνα και το 1974 εισάγεται στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως φοιτητής έζησε την αναβίωση του ρεμπέτικου και έμαθε μπουζούκι και συμμετείχε στο συγκρότημα του Πανεπιστημίου τραγουδώντας έντεχνα, λαϊκά, ρεμπέτικα και δημοτικά τραγούδια. Επαγγελματικά άρχισε να δουλεύει τη δεκαετία του ΄80 ξεκινώντας από την ταβέρνα “Οι φίλοι” στην Κυψέλη. Από τότε έχει συνεργαστεί με μεγάλους ρεμπέτες όπως η Σωτηρία Μπέλλου, ο Τάκης Μπίνης, η Άννα Χρυσάφη, η Καίτη Γκρέυ, ο Κώστας Καπλάνης, ο Θόδωρος Πολυκανδριώτης, ο Κούλης Σκαρπέλης, ο Χοντρονάκος, αλλά και με νεότερους όπως ο Μπάμπης Γκολές, οΓιώργος Ξηντάρης, ο Στέλιος Βαμβακάρης, η Μαριώ, ο Αγάθωνας Ιακωβίδης κ.ά.Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με ερμηνευτές του λαϊκού τραγουδιού, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Μανώλης Μητσιάς, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Λάκης Χαλκιάς, η Ελένη Βιτάλη, ο Παντελής Θαλασσινός, η Νάντια Καραγιάννη, ο Χρόνης Αηδονίδης, η Σωτηρία Λεονάρδου κ.α. Συνεργάζεται επίσης με Μαντολινάτα Εξαρχίων «Διονύσιος Λαυράγκας», με την οποία έχει δώσει σειρά συναυλιών σε πολλά θέατρα αλλά και στην Εθνική Λυρική Σκηνή, με σπουδαίους λυρικούς καλλιτέχνες. Αποκορύφωμα της συνεργασίας αυτής ήταν η συμμετοχή του στον δίσκο «Διαδρομές», σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους Φώντα Λάδη, που αναφέρεται στις γειτονιές της Αθήνας και είναι ζωντανή ηχογράφηση από συναυλία της Μαντολινάτας στη Λυρική Σκηνή. Ο Μπάμπης Τσέρτος Το 2002 πήρε το βραβείο καλύτερου τραγουδιστή του ρεμπέτικου από τα «Κορφιάτικα Βραβεία» και το 2003 το βραβείο καλύτερου παραδοσιακού δίσκου με το «Ανάγλυφα μιας τέχνης ταπεινής», στα Bραβεία «Αρίων». Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας παρουσιάζοντας το μεγάλο μουσικό πλούτο της Σμυρνέικης παράδοσης. Συμμετείχε επίσης στο δίσκο της Εστουδιαντίνας «Smyrne» που κυκλοφόρησε το 2003 σε παραγωγή του Γιώργου Νταλάρα με τη συμμετοχή πολλών σπουδαίων ερμηνευτών, κατακτώντας το βραβείο καλύτερου παραδοσιακού δίσκου στα Bραβεία «Αρίων».

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης γεννήθηκε την Αθήνα προερχόμενος από μουσική οικογένεια. Ασχολείται με τη μουσική από τα 12 του χρόνια ξεκινώντας ουσιαστικά και την επαγγελματική του δραστηριότητα καθώς εμφανίζεται σε συναυλίες ενώ σπουδάζει Βυζαντινή Μουσική δίπλα στους Ιεροψάλτες Μ.Χατζημάρκο και Μιχ.Μελέτη και ανώτερα θεωρητικά Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Σπουδάζοντας στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. γνωρίζεται με τον σπουδαίο βιολιστή Κυριάκο Γκουβέντα με τον οποίο συνεργάζεται έως σήμερα. Σπουδαίο γεγονός αποτελεί η πρωτοβουλία του για την ίδρυση της Ορχήστρας Εστουδιαντίνα της Ν.Ιωνίας το 1998 με υποστηρικτές μουσικούς από τη Ν.Ιωνία και το Βόλο και με εμφανίσεις και πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σημαντικές είναι οι συνεργασίες με κορυφαίους συνθέτες όπως ο Μ.Θεοδωράκης, ο Γ.Μαρκόπουλος, η Ελ.Καραϊνδρου, ο Στ.Ξαρχάκος, ο Στ.Σπανουδάκης και ο Τούρκος συνθέτης Ζουλφί Λιβανελί. Κορυφαία στιγμή για την καριέρα του θεωρείται η συνεργασία με το Γιώργο Νταλάρα. Από το 2000 συνεργάζονται σε συναυλίες και σε δίσκους ενώ από το 2003 ο Γ.Νταλάρας είναι καλλιτεχνικός σύμβουλος και παραγωγός της Εστουδιαντίνας. Συνεργάζεται επίσης με καταξιωμένους τραγουδιστές όπως η Νάνα Μούσχουρη, η Μαρία Φαραντούρη, ο Μανώλης Μητσιάς, η Γλυκερία και με πολλούς τραγουδιστές της νεότερης γενιάς αλλά και “Θρύλους” της μουσικής όπως η Δόμνα Σαμίου, ο Χρόνης Αίδονίδης, η Ξανθίππη Καραθανάση, ο Γιώργος Κόρος, ο Γιάννης Βασιλόπουλος, ο Βασίλης Σκοτίδας. Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης έχει γράψει μουσική για το θέατρο και για ντοκιμαντέρ καθώς και για την τηλεόραση ενώ συνέθεσε τον Ύμνο των Μεσογειακών Αγώνων. Εκτός από τους δικούς του δίσκους έχει συμμετοχές σε δεκάδες δίσκους συναδέλφων του. Το 2009 ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος ο Β΄ του απένειμε το Οφφίκιο του “Αρχοντος Μαϊστρος” για τη συμβολή του στον απόδημο ελληνισμό. Είναι καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Βόλου.

Ο Απόστολος Μόσιος. Γεννήθηκε στην Λάρισα το 1983 και μεγάλωσε στην Νέα Ιωνία Μαγνησίας. Έχει αποσπάσει Πανθεσσαλικό και Πανελλήνιο Βραβείο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Μουσικούς Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας, στην κατηγορία του Ελαφρού Τραγουδιού και έχει σπουδάσει στο Δημοτικό Ωδείο Μουσική Τεχνολογία. Σε ηλικία 18 ετών, ξεκίνησε να εμφανίζεται σε Μουσικές Σκηνές του Βόλου, καθώς και σε συναυλίες στα Δημοτικά Θέατρα Νέας Ιωνίας και Βόλου. Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του στη δημοφιλή ορχήστρα «Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας» ως τραγουδιστής και μουσικός, συμμετέχοντας σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (Αμερική, Κύπρος, Πορτογαλία, Τουρκία κ.α.) δίπλα σε καθιερωμένους καλλιτέχνες (Π. Θαλασσινός, Γ. Κότσιρας, Ορφέας Περίδης, Γιώργος Νταλάρας, Δημ.Μπάσης, Ελ. Τσαλιγοπούλου, Γλυκερία, Μπάμπης Τσέρτος, Αρετή Κετιμέ κ.αδ.). Έχει επίσης εργαστεί στην Αθήνα κάνοντας εμφανίσεις σε γνωστά μπαράκια και μουσικές σκηνές (Σταυρός Του Νότου club, Όνομα Του Ρόδου, Μηχανουργείο, Όναρ κ.α.).

Έχει δική του δισκογραφική δουλειά και συμμετοχές σε δίσκους καταξιωμένων συναδέλφων τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου