ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εορτασμός Θεοφανείων

εορτασμός-θεοφανείων-513579

Τη μεγίστη εορτή των Θεοφανείων ετοιμάζεται να εορτάσει η Τοπική μας Εκκλησία και το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών θα εξελιχθεί ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, από τις 7.30 έως τις 9.30 π.μ. θα ψαλούν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Θεοφανείων, άνευ Θείας Λειτουργίας.

Αύριο Σάββατο 4 Ιανουαρίου θα τελεστούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Ι. Χρυσοστόμου.

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου, παραμονή των Θεοφανείων, θα τελεστούν ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα μιλήσει στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Θεοφανείων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσής.

Ανήμερα των Θεοφανείων, τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου θα τελεστούν ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου. Στις 11.30 θα ξεκινήσει η λιτανεία προς την παραλία του Βόλου, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο πλοιάριο θα τελεστεί η ακολουθία της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, για τον αγιασμό των υδάτων. Τόσο την παραμονή, όσο και ανήμερα των Θεοφανείων, μετά την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, οι Κληρικοί θα περιέλθουν τις ενορίες για τον αγιασμό των σπιτιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου