ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Αποσπινθηρίζοντας ..”-εκδήλωση για τον Αλ. Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο

αποσπινθηρίζοντας-εκδήλωση-για-το-525103

Ο Δήμος Σκιάθου και το Σπίτι-Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη διοργανώνουν, όπως κάθε χρόνο εκδήλωση-θεσμό αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη για να τιμήσουν την μνήμη του, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Λιμνιάς Σκιάθου.

Η γιορτή, θα ξεκινήσει στις 18:30, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του και στη συνέχεια, στον ίδιο χώρο, μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα του ναού, οι συμμετέχοντες θα γίνουν κοινωνοί του Παπαδιαμάντειου λόγου.

Θα πραγματοποιηθούν αναγνώσεις αποσπασμάτων από διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με τη συμμετοχή των κατοίκων του νησιού ως αναγνώστες.

Θα ψαλλούν αποσπάσματα από το υμνογραφικό έργο του Παπαδιαμάντη, καθώς και ύμνοι αφιερωμένοι στον Παπαδιαμάντη από Σκιαθίτες και Βολιώτες ιεροψάλτες, με επίλογο ένα μικρό μουσικό αφιέρωμα συνοδεία οργάνων παραδοσιακής μουσικής. Στο τέλος της εκδήλωσης η χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου θα τραγουδήσει τα κάλαντα των Φώτων.

Στην εκδήλωση δόθηκε ο τίτλος «Αποσπινθηρίζοντας ..», τον οποίο δανειστήκαμε από το ομότιτλο άρθρο του έγκριτου Παπαδιαμαντολόγου Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλου.

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης πέθανε στη γενέτειρά του τη Σκιάθο στις 3 Ιανουαρίου 1911.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου