ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έκθεση «Όταν η τέχνη αγκαλιάζει τον άνθρωπο»

έκθεση-όταν-η-τέχνη-αγκαλιάζει-τον-άν-525122

Την ερχόμενη Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013, στις 7 το βράδυ στο «Αχίλλειον» (Κουμουνδούρου & Ιάσονος), θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης Αλληλεγγύης με θέμα: «Όταν η τέχνη αγκαλιάζει τον άνθρωπο».

Η έκθεση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των απολυμένων της ΕΡΑ Ρ/Σ Βόλου και με την στήριξη των πνευματικών ανθρώπων του Βόλου, που πρόθυμα δέχτηκαν να προσφέρουν έργα τους, πίνακες ζωγραφικής, κεραμικά, χειροποίητο κόσμημα και βιβλία.

Τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν για τις ανάγκες του Ταμείου των απολυμένων της ΕΡΑ Ρ/Σ ΒΟΛΟΥ και των Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων με μέλη που έχουν γαλουχηθεί μέσα από την διάθεση της προσφοράς, που έχουν νοιώσει τις δυσκολίες της νιότης τους να τους χαλυβδώνουν στη συνέχεια της ζωής τους, δε θα μπορούσε να σταθεί αδιάφορος σε τούτη τη δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους της ΕΡΑ Βόλου.

Με αρκετή εμπειρία πλέον στην διοργάνωση αξιόλογων πολιτιστικών, ανέλαβε και τούτη τη διοργάνωση ελπίζοντας να έχει θετική συνεισφορά στην επιτυχία της.

Για ακόμη μία φορά, η τέχνη γίνεται μέσο αγάπης και προσφοράς καταργώντας κάθε εμπόδιο, όταν έχει φιλανθρωπικό σκοπό. Οι Βολιώτες δημιουργοί στέλνουν μήνυμα αγάπης προς τον συνάνθρωπο που είναι σε κίνδυνο και συνεισφέρουν έμπρακτα στην στήριξη των πληττόμενων οικογενειών με αγάπη, εκφράζοντας με πράξεις… και έργα τέχνης, μη αρκούμενοι μόνο στα λόγια.

Είναι όλοι αυτοί που βρήκαν ένα φιλόξενο βήμα, στα χρόνια της λειτουργίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού Βόλου, προκειμένου να αναφερθούν για το έργο τους, να προβάλουν τη δουλεία τους και να ζητήσουν και αυτοί την ανταπόκριση του Βολιώτικου κοινού στις κατά καιρούς εκδηλώσεις παρουσίασής του.
Οι συμπολίτες μας μπορούν και πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια ενίσχυσης του αγώνα των εργαζομένων που αντέχουν για ένα διάστημα μεγαλύτερο των έξη μηνών και συνεχίζουν να παρουσιάζουν ποιοτικό ραδιόφωνο χωρίς καμιά αμοιβή, μέσα από την αγορά ενός έργου τέχνης ή ενός βιβλίου, σε τιμή πολύ χαμηλότερη της πραγματικής του αξίας.

Θα εκτεθούν έργα Ζωγραφικής, Κεραμικής, Βιβλία, κοσμήματα και άλλες δημιουργίες που πρόθυμα διέθεσαν για τον σκοπό αυτό Βολιώτες της τέχνης και του πνεύματος.

Διάρκεια έκθεσης: 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου 2013, ώρες λειτουργίας, καθημερινά: 10.00 – 14.00 & 18.00 – 22.00. Την εκδήλωση υποστηρίζει ο Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου