ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία “Χριστούγεννα ήρθαν ξανά”

συναυλία-χριστούγεννα-ήρθαν-ξανά-527192

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 στις 20:00, η Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Βόλου με μαέστρο τον Γιάννη Καρκάλα και η Χορωδία Αγριάς με μαέστρο το Βλάσση Μαστρογιάννη θα πραγματοποιήσουν μεγάλη συναυλία με τίτλο ¨ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΗΡΘΑΝ ΞΑΝΑ¨, στο Νέο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας.

Οι αγαπημένες στο βολιώτικο κοινό χορωδίες θα προσφέρουν ένα εορταστικό πρόγραμμα με επιλεγμένα κλασσικά κομμάτια και ύμνους που θα μας εντάξουν μαγικά και συλλογικά στο πνεύμα των ημερών . Η συναυλία αποτελεί μία πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και εντάσσεται στο πλαίσιο του πλούσιου Χριστουγεννιάτικου προγράμματος του Δήμου Βόλου.

Η Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Βόλου έχει διακριθεί με βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, έχει πραγματοποιήσει πετυχημένες περιοδείες σε Ευρώπη και Αμερική και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς συνθέτες όπως ο Γιάννης Μαρκόπουλος και ο Σταύρος Κουγιουμτζής. Έχει κυκλοφορήσει μουσικά cd και συμπράξει με καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Άλκηστης Πρωτοψάλτη και η Μαρία Φαραντούρη

Στο τιμόνι της χορωδίας βρίσκεται ο διακεκριμένος μαέστρος Γιάννης Καρκάλας. Με σπουδές στην Ελλάδα και την Ευρώπη έχει ιδρύσει και διευθύνει πολλές χορωδίες στη Θεσσαλία και έχει διακριθεί σε παγκόσμιους χορωδιακούς διαγωνισμούς. Τιμήθηκε επίσης, με την ανώτατη διάκριση της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδας για την προσφορά του στο Χορωδιακό τραγούδι.

Η Μικτή Χορωδία Αγρίας με δεκαοκτώ χρόνια πορείας, αν και αποτελείται από ερασιτέχνες χορωδούς έχει καταφέρει να καταστεί σημείο αναφοράς στην πολιτιστική ζωή της περιοχής , ξεπερνώντας τα σύνορα της τοπικής κοινωνίας με συμμετοχές και διακρίσεις σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σημαντική είναι εξάλλου και η φιλανθρωπική της δράση.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία έχει εδώ και δεκαπέντε χρόνια ο καταξιωμένος μαέστρος κ. Βλάσης Μαστρογιάννης, με σημαντική δραστηριότητα ως καθηγητής μουσικής και ως διευθυντής χορωδιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου