ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ομαδικές εορταστικές εκθέσεις

ομαδικές-εορταστικές-εκθέσεις-530745

Δύο εκθέσεις εγκαινιάζονται την ερχόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Βόλου και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, την Τετάρτη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας και την Παρασκευή στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, με το πνεύμα των ημερών, τη συμμετοχικότητα, την προσφορά και τη δημιουργικότητα των καλλιτεχνών της πόλης, που δίνουν το παρόν με το δικό τους τρόπο κάθε χρόνο.

Πρόκειται για την καθιερωμένη εορταστική και ομαδική έκθεση των καλλιτεχνών της πόλης που φέτος τιτλοφορείται «Γιορτές με Τέχνη και Αγάπη» και θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στις 20.00. Διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος αλλά μεταφέρεται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας για να συνοδεύει και τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει για την περίοδο των εορτών το νέο θέατρο της Ν. Ιωνίας. Συμμετέχουν περίπου 70 και πλέον καλλιτέχνες της πόλης προτείνοντας τις ιδέες και τη φαντασία τους με Αγάπη για τους δύσκολους καιρούς.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι:

Αγγελίδη Όλγα -Μαρία, Αγγελίδης Πασχάλης, Αλμπίνο Τζιοβάνι, Ανανιάδου Καρολίνα, Ανταμό Νόρα, Αραπάκη Ξένια, Αργυρίου Δημήτρης, Αρκουδογιάννη Ευριδίκη, Βελέντζα Ράνια, Βολώτα Αλεξάνδρα, Βούλγαρη Βάσω, Βούλγαρης Βασίλης, Γιαννακόπουλος Χρήστος, Γιακμογλίδου Νεκταρία, Γκέκας Αστέρης, Γκέσκος Άλκης, Γκέσκος Αχιλλέας, Γκουτεσβάγκερ Έρρικα, Γκρίνια Βασιλική, Δουλκέρογλου Μαργαρίτα, Ζησιμοπούλου Ανθή, Ηλία Κατερίνα, Καλαμποκά Ουρανία, Κάλντας Αντρέας, Καλούτσα Βασιλική, Καλούτσα Θάλεια, Καμόσου Ελπινίκη, Καραγκούνη-Βλαχάβα Στέλλα, Καραγκιούζης Ιωάννης, Κομνηνός Κώστας, Κοντογιάννη Αναστασία, Κοντογιάννη Μελίτα, Κοντούλης Σπύρος, Κοντούρη Ευφροσύνη, Κουλορίζου Στέλλα, Κουρκούβελος Γιώργος, Κούρκουλου Αγγελική, Μιναρετζόπουλος Ιωακείμ, Μοράρος Δημήτρης, Μουρατίδης Λάκης, Μπαζιάκα Κατερίνα, Μπαξεβανίδου Κάκη, Ντάτσιου Κερασία, Ντελάκος Απόστολος, Ξάνθου Αννίτα, Οικονόμου Νίτα, Παλαιολόγου Θεολόγος, Παπαδήμος Σταμάτης, Παπαδοπούλου Καλυψώ, Παπαϊωάννου Γιάννης, Παππάς Χρήστος, Πασιά Λένα, Πατσέας Βαγγέλης, Παυλής Μιχάλης, Πέρκα Βασιλική, Πλαβός Λευτέρης, Ποδαροπούλου Νικολέτα, Ποδιάς Νίκος, Σαμαλίδου Έλλη, Σαμαρά Κατερίνα, Σιψής Χρήστος, Σκεμπέ Ντέμα, Σταθάκη Χέϊντι, Σουλιώτου Αναστασία, Τουρτούλας Λάκης, Χαλβές Κώστας, Χατζηθεοδώρου Έλενα, Χρηστάκη Ράνια,

Παράλληλα με την έκθεση θα παρουσιαστεί το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο «Φιλανθρωπικό δέντρο» γεμάτο με καλλιτεχνικά στολίδια, έργα πολύ μικρού μεγέθους με την υπογραφή του κάθε καλλιτέχνη, που θα πωλούνται σε μικρή συμβολική τιμή και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα προσφερθούν στο Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» .

Την επόμενη μέρα Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στις 20.00, στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή των καθηγητών μουσικής του πρώην Ωδείου Ν. Ιωνίας και μαθητών τους από το ειδικό πρόγραμμα συνεργασίας με τη Διεύθυνση Πολιτισμού, που έχει ξεκινήσει προ μηνός με τη διδασκαλία μαθημάτων κλασσικής μουσικής. Θα παρουσιαστεί η ορχήστρα κιθαριστών Sempre Viva με την παιδική χορωδία και γυναικείο φωνητικό σύνολο. Το εορταστικό πρόγραμμα επιμελούνται οι καθηγητές Γούσια Ευαγγελία, Αμυγδαλίτση Κασσιανή, Ευθυμίου Βίκυ, Κανελλοπούλου Ευριδίκη, Λουλούδης Ανέστης, Παπαδοπούλου Βάλμη.

Η δεύτερη έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 20.30 στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο θα εγκαινιαστεί η έκθεση INVITO: «οι καλλιτέχνες προσκαλούν». Είναι και πάλι μια έκθεση με εορταστικό χαρακτήρα όπου γνωστοί καλλιτέχνες της πόλης αλλάζουν ρόλο και γίνονται οι ίδιοι επιμελητές μικρών ομαδικών εκθέσεων με συμμετέχοντες προσκεκλημένους καλλιτέχνες της επιλογής τους. Μια πρωτότυπη έκθεση που θα δείξει την άλλη ματιά του καλλιτέχνη που επιλέγει τους ομότεχνους με διαφορετικά κριτήρια μέσα από αισθητικές αλλά και φιλικές σχέσεις.

Οι καλλιτέχνες που επιλέγουν και προσκαλούν είναι οι: Ιωακείμ Μιναρετζόπουλος, Αλέξης Ψυχούλης, Κώστας Κομνηνός, Μαρία Χατζηνικολάου, Δημήτρης Μοράρος, Νίκος Ποδιάς, Ιωάννα Τερλίδου, Παναγιώτης Δραντάκης.

Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες είναι οι: Στέφανος Μανδέλης, Χριστίνα Στεφοπούλου, Φωτεινή Στεφανίδη, Λήδα Αλεξίου, Αννα Παλιαράκη, Εύα Μελά, Μαριλένα Ζαμπούρα, Αλέξης Βλάχος, Αβραάμ Παυλίδης, Βάντα Μαυροειδή, Παναγιώτης Κωνσταντάς, Σμαράγδα Γαρόφλου, Μαργαρίτα Πλέσσα, Κατερίνα Δροσοπούλου, Γιούλα Παπαδοπούλου, Ελένη Αγγέλου, Ελπίδα Πανονίδου, Έρη Σκυργιάννη, Κατερίνα Μελισσανίδου, Κλεομένης Κωστόπουλος, Κώστας Πλέσσας, Κώστας Σιαφάκας, Μαργαρίτα Σταυράκη, Μαρία Μπουρίκα, Μάριος – Σέργιος Ηλιάκης, Τερψιχόρη Ξανθοπούλου, Χαράλαμπος Μοσχοβίτης, Πέτρος Τουλούδης, Γιάννης Μαμουτζής, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, Louver+Ira(Γιώργος Λουβερδής και Ήρα Σπαγαδώρου) και φοιτητές του Μεταπτυχιακού Τμήματος της Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μερικά από τα έργα θα δημιουργηθούν ομαδικά in situ και θα προσδώσουν στην πολυμορφικότητα αυτής της έκθεσης. Και οι δύο εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιανουαρίου 2014.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου