ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας «Henry Fool» στο Αχίλλειον

προβολή-ταινίας-henry-fool-στο-αχίλλειον-530779

Και το 2014, το «Cine Μεσόγειος» συνεχίζει τις προβολές ταινιών στην αίθουσα «Νίκος Κολοβός» του κινηματοθεάτρου «Αχίλλειον».Τη σκυτάλη των ταινιών παίρνει η ταινία «Henry Fool», που θα προβληθεί την Τρίτη, 7 Ιανουαρίου, στις 09:30 το βράδυ.

Η Ιστορία:
Μαύρη κωμωδία του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά γύρω από την παράξενη φιλία του Τρελού Χένρι, ενός ελευθεριακού περιπλανώμενου μυθομανή συγγραφέα και του Σάιμον Γκριμ, ενός ήσυχου και απλοϊκού εργάτη καθαριότητας. Ο έξυπνος αλλά ατάλαντος Χένρι μυεί τον Σάιμον στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας και τον ενθαρρύνει να γράψει ένα μεγάλο ποίημα. Ο Σάιμον, τελικά, αποδεικνύεται λογοτεχνική ιδιοφυΐα και γίνεται ο πιο συζητημένος ποιητής της Αμερικής. Κι όσο ο Σάιμον ανεβαίνει γρήγορα τα σκαλοπάτια της επιτυχίας, τόσο ο Χένρι τα κατεβαίνει βουλιάζοντας στο ποτό. Οι δυο φίλοι χάνουν την επαφή, μέχρι που το παράνομο παρελθόν του Χένρι θα βγει στην επιφάνεια και αυτός θα ζητήσει τη βοήθεια του Σάιμον για να φύγει από τη χώρα.

Συντελεστές:
Henry Fool: ΗΠΑ (1997) Σκηνοθεσία: Χαλ Χάρτλεϊ Πρωταγωνιστούν: Τόμας Τζέι Ράιαν, Τζέιμς Ουρμπάνιακ, Πάρκερ Πόουζι, Κέβιν Κόριγκαν (137΄) Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ των Καννών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου