ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου «Τα τίμια δώρα»

παρουσίαση-παιδικού-βιβλίου-τα-τίμι-535838

Παρουσιάζεται την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα το πρωτοχρονιάτικο παραμύθι του Διονύση Λεϊμονή με τίτλο «Τα τίμια δώρα» στη Βιβλιοθήκη Νέας Ιωνίας (Μεταξουργείο, πρώην Αριάδνη) και είναι ανοικτή σε όλους τους μικρούς μαθητές αλλά και τους μεγάλους, που θέλουν ν’ ακούσουν το παραμύθι από τον ίδιο τον συγγραφέα και να μιλήσουν για τα «τίμια δώρα», που επιτέλους θέλουν από τον Άη Βασίλη των ημερών μας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στις βιβλιοθήκες του Δήμου Βόλου συνεχίζονται κι αυτή την εβδομάδα, με επίκεντρο τη Βιβλιοθήκη της Νέας Ιωνίας, η οποία από τον Σεπτέμβριο λειτουργεί στο «Μεταξουργείο» (πρώην Αριάδνη). Μαθητές από τα δημοτικά σχολεία της περιοχής συμμετέχουν σε δραστηριότητες κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών και γνωρίζουν παίζοντας μια διαφορετική όψη των βιβλιοθηκών.

Στο πλαίσιο αυτό ο φιλόλογος και συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής θα παρουσιάσει στους μικρούς φίλους της βιβλιοθήκης το καινούριο πρωτοχρονιάτικο παραμύθι του «Τίμια δώρα» (εικονογράφηση Ηριδανός, εκδόσεις ΗΡΑ). Πρόκειται για ένα παραμύθι, μέσα από το οποίο αντιλαμβάνεται κανείς την έννοια της εμπορευματοποίησης, παρακολουθώντας παράλληλα τον «αγώνα» μεταξύ του Καλού και του Κακού μια νύχτα αλλιώτικη απ’ τις άλλες. Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά από 6 ως 12 ετών, αλλά στην ουσία σε όλους όσους νιώθουν παιδιά και περιμένουν ακόμα έναν πραγματικά διαφορετικό Αϊ Βασίλη. Απευθύνεται και προς τους γονείς, που είναι ανάγκη να καταλάβουν πως ο «Άγιος Βασίλης» ίσως είναι καιρός να κάνει φέτος διαφορετικές επιλογές εξασφαλίζοντας έτσι ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά τους.

Ο ίδιος ο συγγραφέας αφιερώνει το παραμύθι αυτό πρώτα – πρώτα «στα παιδιά του αλλά και σε όλα τα παιδιά αυτού του κόσμου που ακόμα περιμένουν κάποια τίμια δώρα ένα βράδυ Πρωτοχρονιάς». Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2421039644, 2421091077.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου