ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση «Τραγουδώ και χορεύω τα Κάλαντα της Πατρίδας μου» στον Αλμυρό

εκδήλωση-τραγουδώ-και-χορεύω-τα-κάλα-535903

Τα 30 χρόνια ζωής της συμπληρώνει η Σχολή χορού Παγώνας Γκουντάρα. Πρόκειται για μια σχολή παραδοσιακού χορού που ιδρύθηκε στον Αλμυρό το 1984, με σκοπό τη διάδοση και εκμάθηση της τοπικής μας παράδοσης μέσα από τους χορούς, τα τραγούδια, τα έθιμα.

Με αφορμή τα γενέθλια των 30 χρόνων του Χορευτικού Ομίλου Αλμυρού, όπως μετονομάστηκε η σχολή, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής διοργανώνεται η πρώτη εκδήλωση, με άρωμα Χριστουγέννων.

Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Αλμυρού και έχει τίτλο «Τραγουδώ και χορεύω τα Κάλαντα της Πατρίδας μου».

Στην εκδήλωση, στο πρώτο μέρος, τα παιδιά του ΧΟΑ θα χορέψουν τα Κάλαντα, Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων, περιοχών της Πατρίδας μας: Βυζαντινά Κάλαντα, Κάλαντα Δυτικής Θράκης, Κάλαντα Ηπείρου, Κάλαντα Ικαρίας, Κάλαντα Κερασούντας, Κρητικά Κάλαντα, Σμυρναίικα Κάλαντα, Κάλαντα Θεσσαλο-Μακεδονίας, Κάλαντα Χίου, Κάλαντα Πάτμου και Κάλαντα Καλύμνου.

Ακολούθως, στο δεύτερο μέρος, μεσήλικες της περιοχής θα τραγουδήσουν τα Κάλαντα των Φώτων της Επαρχίας Αλμυρού, όπως τα τραγουδούσαν το βράδυ της παραμονής με τα κουδούνια.

Στον αυτοσχέδιο αυτό «θίασο» συμμετέχουν κατ’ αλφαβητική σειρά οι: Γεωργουσόπουλος Νίκος, Γκουντάρας Κώστας, Καζής Αθανάσιος, Καραζούπης Στάθης, Καράτσαλος Κώστας, Μαγκλάρας Δημήτριος, Νταουτζιάς Αποστόλης, Πατσιαβός Κώστας, Σιαμούρης Γεώργιος και Χασανδρινός Χρήστος.

Την ευθύνη της εκδήλωσης έχουν οι: Παππά Βάγια., Γκουντάρα Δήμητρα Πληροφορικής, Ευαγγένου Μαρία Φιλόλογος και Γκουντάρας Κώστας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου