ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Αλμυρού

χριστουγεννιάτικες-εκδηλώσεις-δήμου-539177

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διοργανώνει ο Δήμος Αλμυρού, με την πολύτιμη συνδρομή και συνεργασία του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού του Συλλόγου Εστίασης και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, προγραμματίζοντας σειρά δράσεων, που θα έχουν σαν στόχο τη μετάδοση της μαγικής ατμόσφαιρας των Χριστουγέννων και τη δημιουργία ενός γιορτινού κλίματος σε κεντρικά σημεία της πόλης μας.

Ένα 20ήμερο χριστουγεννιάτικο εορταστικό πρόγραμμα με τον τίτλο «Αλμυρός….Μια γιορτή όλη η πόλη…» και με ποικίλα δρώμενα που περιλαμβάνουν «χωριό του Αη Βασίλη», δωρεάν Λούνα Πάρκ για όλα τα παιδιά, παιχνίδια και εργαστήρια που θα καλύπτουν όλες τις ηλικίες και αναβίωση εθίμων καθώς και παραδοσιακών συνταγών και εθίμων από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου μας.

Μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν, θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων, μεταφέροντας το μήνυμα αγάπης των γιορτών.

Στην εναρκτήρια φαντασμαγορική εκδήλωση, που θα γίνει στις 19 Δεκεμβρίου 2013 ημέρα Πέμπτη, ο Αη Βασίλης με τα ξωτικά του θα σας δεχθούν στο σπίτι τους, αμέσως μετά το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική Πλατεία του Αλμυρού , θα παραλάβει τα γράμματα σας, θα φωτογραφηθεί με μικρούς και μεγάλους ενώ παράλληλα θα ανοίξει τις πύλες του ένα μεγάλο Λούνα Παρκ που έχει ήδη στηθεί στο χώρο της πλατείας.

Νωρίτερα, και ώρα 6 και μισή το απόγευμα, η μπάντα του Δήμου μας, η οποία θα πλαισιωθεί από ομάδες μικρών και μεγάλων παιδιών, χορωδιακών τμημάτων του Δήμου και μαθητών του Δημοτικών Σχολείων του Αλμυρού, Αγιο- Βασίληδων και «αγγέλων», θα φροντίσει να μεταφέρει το γιορτινό κλίμα στις γειτονιές της πόλης μας καθώς και στην Αγορά, καταλήγοντας στην Κεντρική Πλατεία για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, την είσοδο του Αη Βασίλη και το άνοιγμα του χωριού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Μια φαντασμαγορική ημέρα που θα μας μείνει αξέχαστη.

Σε μια μαγική ατμόσφαιρα, το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης και ώρα 6.30 το απόγευμα η μπάντα του Δήμου συνοδευόμενη από ομάδες Αγιο – Βασίληδων και Αγγέλων θα ξεκινήσει μπροστά από την Κεντρική είσοδο του Δημαρχείου Αλμυρού και θα περάσει μέσα από την αγορά και όλους τους Κεντρικούς δρόμους της πόλης του Αλμυρού, σκορπώντας μελωδίες και γλυκίσματα στους περαστικούς, καταλήγοντας στην Κεντρική πλατεία του Δήμου όπου στις 8.30 το βράδυ και με το κλείσιμο της αγοράς θα ανάψουμε τα φωτάκια στο δέντρο μας, και θα ανοίξει τις πύλες του το «χωριό του Αη Βασίλη» και το μεγάλο Λούνα Πάρκ που έχουν ήδη στηθεί στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού. Ή μπάντα ύστερα από την παρέλασή της σε κεντρικά σημεία της αγοράς θα πάρει τη θέση της στην πλατεία και όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουμε σε μια παραμυθένια αλλά και μουσική ατμόσφαιρα. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Το ταχυδρομείο του Αη Βασίλη θα δέχεται από τις 10 το πρωί τα γράμματα των παιδιών, ενώ η παραμυθούπολη θα λειτουργήσει και φέτος μέσα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο χωριό του Αη Βασίλη και υπό την εποπτεία νηπιαγωγών του Δήμου Αλμυρού. Το Λούνα Πάρκ θα είναι στη διάθεση των παιδιών πρωινές και απογευματινές ώρες καθ΄όλη τη διάρκεια που θα λειτουργεί και η αγορά στην πόλη μας. Ο Άγιος Βασίλης θα δέχεται τους μικρούς του θαυμαστές κάθε απόγευμα στο σπίτι του μέσα στο χωριό και θα φωτογραφίζεται μαζί τους ενώ ταυτόχρονα θα παραλαμβάνει τα γράμματα με τις επιθυμίες τους για τα φετινά Χριστούγεννα. Παράλληλα από τις 11 το πρωί γυναίκες από το χωριό Κρόκιο ετοιμάζουν στο εργαστήρι των ξωτικών τις παραδοσιακές δίπλες….

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ο Δήμος Αλμυρού σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Σύλλογο Εστίασης φιλοδοξεί να καθιερώσει μία μέρα του εορταστικού 20ημέρου ως Άγια Μέρα Καταναλωτή. Αρχής γενομένης από φέτος, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου ορίζεται ως ημέρα του καταναλωτικού κοινού, με τα Εμπορικά Καταστήματα του Αλμυρού να λειτουργούν σε συνεχές Ωράριο και σε ειδικές εκπτωτικές τιμές. Στο πλαίσιο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος Αλμυρού έχει ήδη εκδώσει και διανείμει ειδικά εκπτωτικά κουπόνια. Παράλληλα τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης της πόλης μας θα προσφέρουν την Άγια μέρα του Καταναλωτή καφέ, σοκολάτα και αναψυκτικά στην ειδική τιμή του 1ος ευρώ. Παράλληλα, από το πρωί της ίδιας μέρας τη σκυτάλη αναλαμβάνουν και οι «παιχνιδοσκανδαλιές» ένα 6ήμερο δρωμένων υπό την επιμέλεια του Εμπορικού Συλλόγου Αλμυρού που εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με το γενικό τίτλο «Αλμυρός….Μια Γιορτή όλη η πόλη». Έτσι, από τις 10 το πρωί του Σαββάτου 21ης Δεκεμβρίου έως τις 2 το μεσημέρι, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά για το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο της Αγοράς της πόλης μας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, το ΝΠΠΔΔ του Δήμου Αλμυρού σε συνεργασία με το τον Χορευτικό όμιλο Αλμυρού διοργανώνουν μία ξεχωριστή εκδήλωση με τον τίτλο : «Τραγουδώ και Χορεύω τα Κάλαντα της Πατρίδας μου». Η μουσικοχορευτική αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλμυρού και ώρα 6 και μισή το απόγευμα.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Από τις 11 το πρωί οι «παιχνιδοσκανδαλιές» ξεκινούν με τα «γλυκομπισκοτομαγειρέματα» και ολοκληρώνουν στις 2 το μεσημέρι ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας και ώρα 5.30, το εργαστήρι των Ξωτικών μέσα στο χωριό του Αη Βασίλη θα υποδεχτεί τον έμπειρο και διακεκριμένο Ζαχαροπλάστη της πόλης μας κ. Καζή με τον οποίο θα φτιάξουν και θα διακοσμήσουν Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου

Οι γυναίκες της Ανάβρας, από τις 11 το πρωί, στρώνουν το πρώτο γιορτινό τραπέζι μέσα στο χωριό του Αη Βασίλη, με λιχουδιές αλλά και ξεχωριστές συνταγές του χωριού τους, που θα προσφέρουν σε όλους τους επισκέπτες του.

Οι «παιχνιδοσκανδαλιές» αναλαμβάνουν δράση στις 5 το απόγευμα με τα καλικατζαράκια να μοιράζουν και να μπερδεύουν τις ταμπέλες μέσα στην αγορά, ενώ στις 6 μμ στο χωριό του Αη Βασίλη και το εργαστήρι των Ξωτικών, οι γυναίκες του Συλλόγου Σαρακατσαναίων θα μας φτιάξουν και φέτος τα παραδοσιακά Χριστόψωμα, τα οποία στη συνέχεια θα μοιράσουν σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του χωριού.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου παραμονή Χριστουγέννων

Το πρωί θα υποδεχτεί και πάλι τους μικρούς μας φίλους η Παραμυθούπολη και το Λούνα Πάρκ ενώ στο εργαστήρι των ξωτικών μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Αλμυρού ετοιμάζουν λιχουδιές φερμένες από τη μακρινή Μ.Ασία το απόγευμα από τις 4 έως τις 6 οι «παιχνιδοσκανδαλιές» θα στήσουν πέντε γιορτινές γωνιές στην πόλη θα τραγουδάνε και θα παίζουν τα κάλαντα, συνοδεία σειράς θεατρικών δρωμένων.

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Το χωριό του Αη Βασίλη καθώς και το Λούνα Πάρκα θα υποδέχεται από το πρωί τους επισκέπτες τους.

Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια και Τραγούδια θα προβάλλονται σε γιγαντοοθόνη καθ΄όλη της διάρκεια της μέρας.

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου

Όλη η πλατεία ένα παιχνίδι με δώρα για τους νικητές και τις νικήτριες των διαγωνισμών προσφορά των καταστημάτων της πόλης μας.

Οι μικροί μας φίλοι θα απολαύσουν από τις 6μμ ως τις 8 μμ ένα φαντασμαγορικό θέαμα με πολύ παιχνίδι και πολλές εκπλήξεις για όλους συντροφιά με Νηπιαγωγούς και Γυμναστές του Δήμου.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου

Κατασκευάζουμε Χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα προσφέρουμε στους επισκέπτες του χωριού .

Το απόγευμα και ώρα 6μμ της ίδιας μέρας στο εργαστήρι των Ξωτικών αναλαμβάνουν δράση γυναίκες των Κυνηγών του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού, μαγειρεύοντας όπως εκείνες μόνο γνωρίζουν το αγριογούρουνο στη γάστρα.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου

Κατασκευάζουμε παρέα με τα ξωτικά το »ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ» . Με ένα ξέφρενο γλέντι για τους μικρούς μας φίλους΄…πολλά δώρα , γλυκίσματα χορός και διασκέδαση….θα φτιάξουμε «ΑΣΤΕΡΙΑ» ….με ένα μεγάλο δώρο για το νικητή του Διαγωνισμού. Το «πιο λαμπρό Αστέρι» θα βραβευτεί και θα τοποθετεί σε ξεχωριστή θέση μέσα στο χωριό του Αη Βασίλη.

Το απόγευμα και ώρα 5 στο χώρο της παραμυθούπολης ο Σύλλογος Βλάχων Αλμυρού με ένα από τα γηραιότερα μέλη του θα μας μεταφέρει με ιστορίες και περιγραφές στα Χριστούγεννα μιας άλλης εποχής….. Μια φορά και έναν καιρό …ήταν Χριστούγεννα!!!

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου

Μια παραμυθένια ημέρα, ένα μαγικό παιχνίδι θα ξεκινήσει από τις 10 το πρωί μέσα στο χωριό του Αη Βασίλη με τη φροντίδα Γυμναστριών του Δήμου και τις «μουσικές καρέκλες» να έχουν την τιμητική τους…

Στις 6 ακριβώς το χωριό του Αη Βασίλη επισκέπτονται οι Αθλητικοί Σύλλογοι ΓΣΑ και ΔΗΜΗΤΡΑ Αλμυρού που με μια σειρά γυμναστικών επιδείξεων θα ψυχαγωγήσουν τους μικρούς επισκέπτες του χωριού και θα τους μεταφέρουν στη μαγεία του ποδοσφαίρου….

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου

Από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι οι «παιχνιδοσκανδαλιές και ο κρυμμένος θυσαυρός» δίνουν συνέχεια στο εορταστικό 20ημερο .

Στις 5 το απόγευμα οι Γυναίκες του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αλμυρού ετοιμάζουν μία πρωτότυπη παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Ατέλειωτο παιχνίδι στο Λούνα Πάρκ και το χωριό του Αη Βασίλη μέχρι αργά με πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους……..

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Οι ¨παιχνδοσκανδαλιές ¨ αναλαμβάνουν και πάλι δράση από τις 11 το πρωί έως 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ: « ο Άγιος Βασίλης, το δένδρο των ευχών, το μανταρινόφυλλο και ο Αλμυρός χιονάνθρωπος» θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, αποχαιρετούμε τον παλιό το χρόνο και υποδεχόμαστε το 2014 με ένα Λαϊκό γλέντι που θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας.

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς η μπάντα του δήμου θα περάσει από όλα τα σπίτια και θα πλημμυρίσει με ήχους Πρωτοχρονιάτικους κάθε γωνιά της πόλης μας…..

Στο χωριό του Αη Βασίλη…θα φέρουμε τις κολόνιες» της Κεφαλονιάς…….

Στην Κεφαλονιά, αλλά και στα άλλα νησιά των Επτανήσων, οι κάτοικοι γεμάτοι χαρά για τον ερχομό του νέου χρόνου, κατεβαίνουν στους δρόμους κρατώντας μπουκάλια με κολόνιες και ραίνουν ο ένας τον άλλον τραγουδώντας:

«Ήρθαμε με ρόδα και με ανθούς να σας ειπούμε χρόνους πολλούς».

Η τελευταία ευχή του χρόνου που ανταλλάσσουν είναι: «Καλή Αποκοπή», δηλαδή με το καλό να αποχωριστούμε τον παλιό χρόνο………Θα χορέψουμε……θα διασκεδάσουμε και μοσχοβολήσουμε κάθε γωνιά της πλατείας μας και κάθε επισκέπτη του χωριού……

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Θα μάθουμε ήθη και έθιμα που αναβιώνουν τα Θεοφάνια σε διάφορες γωνιές της πατρίδας μας με ειδικές προβολές βίντεο που θα λάβουν χώρα μέσα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της παραμυθούπολης…

Τα «γούρια»…παίρνουν τη θέση τους στο εργαστήρι των θαυμάτων….θα φτιάξουμε γούρια……και θα αναπαραστήσουμε το σπάσιμο ….του ροδιού….για καλή μας τύχη !!!!

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Οι μικροί επισκέπτες του χωριού του Αη Βασίλη έρχονται σε επαφή με τον πηλό….μαθαίνουν να κατασκευάζουν πρωτότυπα στολίδια και άλλα διακοσμητικά από πηλό υπό την καθοδήγηση του Δασκάλου κ.Γεώργιου Γκάλιου και και την επιμέλεια του Συλλόγου Μικρασιατών Αλμυρού.

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τη σκυτάλη των εκδηλώσεων παραλαμβάνει το Περιφερειακό Τμήμα Αλμυρού του ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ, καθώς ομάδα μελών του από τις 10 το πρωί θα ξεχυθεί σε Κεντρικούς δρόμους αλλά και την Αγορά της πόλης του Αλμυρού, ψάλλοντας τα παραδοσιακά κάλαντα των Φώτων, υπό τον ήχο «κουδουνισμάτων» όπως ακριβώς απαιτεί το έθιμο της μέρας.

Την ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων θα υποδεχτούν στη μία το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού, ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, όπου και θα ολοκληρώσει το πρόγραμμά της, «ψάλλοντάς τα» στους αιρετούς Άρχοντες της πόλης μας…….

Παράλληλα οι καλικάντζαροι θα έχουν πάρουν τη θέση τους ….στο χωριό του Αη Βασίλη να υποδέχονται και να «πειράζουν»……..τους επισκέπτες του…….

Προσοχή ….στο καρβούνισμα!Κανείς δεν θα γλιτώσει από αυτό!!!!

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Η «Παραμυθούπολη» ανοίγει τις πύλες της σε όλα τα παιδιά……Παραμύθια και Ιστορίες από όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί μας επισκέπτες……

Γυμναστές του Δήμου το απόγευμα της ίδιας μέρας διασκεδάζουν τους μικρούς επισκέπτες του χωριού με ατέλειωτο παιχνίδι και χορό.

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Το χωριό του Αη Βασίλη θα επισκεφτούν … Οι μωμόγεροι!!! Η όψη τους τρομακτική, οι σκανδαλιές τους απερίγραπτες και ο μεγάλος φόβος τους η φωτιά……………………………………

Το μεγάλο παραδοσιακό αποστακτήριο θα «στηθεί» μέσα στο χωριό του Αη Βασίλη και θα μάθουμε τη διαδικασία παραγωγής του ντόπιου τσίπουρου με την βοήθεια παραγωγών της περιοχής μας….

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα ξεστολίζουμε την πλατεία μας και επιβραβεύουμε όλους όσους προσέφεραν εθελοντικά τις «υπηρεσίες τους» για να πραγματοποιηθεί και φέτος το Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο εορταστικό 20ήμερο στο Δήμο Αλμυρού.

Ταυτόχρονα, με τις καθημερινές δράσεις στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Αη Βασίλη θα γίνουν επιπλέον εκδηλώσεις σε μεγάλα χωριά του Δήμου μας σε μέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν με ξεχωριστά Δελτία Τύπου.

Επίσης στις παράλληλες εκδηλώσεις θα έχουμε μουσικές βραδιές με νεανικά και παραδοσιακά σχήματα, χορούς από τους Συλλόγους της περιοχής μας, και εμφανίσεις όλων των Χορωδιακών τμημάτων κ.α. Όλα αυτά θα ανακοινώνονται με ξεχωριστά Δελτία Τύπου στον τοπικό τύπο δύο μέρες πριν την πραγματοποίησή τους, προκειμένου να ενημερώνονται εγκαίρως οι συνδημότες μας.

Φέτος ο Δήμος Αλμυρού, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Εστίασης και Διασκέδασης Αλμυρού, επιχειρούν να διευρύνουν το εορταστικό πρόγραμμα Αλμυρός μια γιορτή όλη η πόλη και στα γύρω χωριά αλλά και να το ενισχύσει με επιπλέον δρώμενα και εκδηλώσεις που θα μεταφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μαγικό κλίμα των εορτών σε κάθε γωνιά του Δήμου μας σε μία περίοδο δύσκολη για όλους.

Πρωταγωνιστής και στο φετινό εορταστικό 20ήμερο είναι ο εθελοντισμός Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, Σχολείων, αλλά και απλών συνδημοτών μας που με την πολύτιμη συνδρομή τους βοήθησαν σε κάθε επίπεδο από την προετοιμασία έως την εκτέλεση ενός πλούσιου προγράμματος που παντρεύει το σήμερα με το χθες, την παράδοση με την εξέλιξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου