ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το Δήμο Βόλου

χριστουγεννιάτικες-εκδηλώσεις-από-τ-539915

Περισσότερες από ενενήντα εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες, συνθέτουν το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Βόλου, που διαπνέεται από το μήνυμα «Ο Βόλος γιορτά-ΖΕΙ». Με ελάχιστο κόστος και τη συνδρομή του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού, συλλόγων και πολλών φίλων του εθελοντισμού, θα διανθιστούν με γιορτινό χρώμα κλειστοί και ανοιχτοί χώροι σε όλο το εύρος του ενιαίου Δήμου Βόλου, έως τις 12 Ιανουαρίου. Οι εκδηλώσεις έχουν πολιτιστικό και κοινωνικό, ταυτόχρονα, χαρακτήρα, με επίκεντρο το «γαλακτόδεντρο» που θα δημιουργηθεί στο εμπορικό κέντρο της πόλης, με τη συνδρομή δεκάδων μαθητών, οι οποίοι θα προσφέρουν κουτιά γάλακτος, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Γλυκερία Υδραίου

Η φιλοσοφία των εορταστικών εκδηλώσεων και το κεφάτο μήνυμα συμμετοχής που απευθύνεται σε όλους, κόντρα στην κρίση, αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν χθες οι διοργανωτές. Ο Δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι εκδηλώσεις, που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την «κοινή δράση, τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη, την αισιοδοξία και την ελπίδα» θα αποτελέσουν πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες. Παράλληλα ο κ. Σκοτινιώτης ανέφερε ότι: «επιστρατεύθηκε το δυναμικό του Δήμου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και αξιοποιήθηκε κάθε δυνατή χορηγία από τοπικούς επαγγελματίες. Το κόστος των εκδηλώσεων, όπως συγκεκριμένα ανέφερε ο Δήμαρχος, δεν θα υπερβεί το ποσό των 17.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 11.000 ευρώ είναι ήδη εξασφαλισμένες από το μίσθωμα που θα λάβει ο Δήμος για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό».

Παίρνοντας το λόγο, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παντσάς, τόνισε ότι οι εκδηλώσεις αποσκοπούν στη δράση και την παρέμβαση, ενώ απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή, με στόχο, όπως και πέρυσι, την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου. Επίσης ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τη μεγάλη συναυλία που θα δώσει στις 8 Ιανουαρίου η Εστουδιαντίνα, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη και τη συμμετοχή του Μπάμπη Τσέρτου και της Γιώτας Νέγκα.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν επίσης η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου Χρ. Δραντάκη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Βόλου Μ. Σπανού, οι οποίες μαζί με τον Αντιδήμαρχο Απ.Παντσά και το δημοτικό σύμβουλο και υπεύθυνο Πολιτισμού του Δ.Σ. του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Μ.Τσάμη σχεδίασαν τον κύκλο των εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: από σήμερα έως τις 22 Δεκεμβρίου διοργανώνονται εκδηλώσεις από τους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Βόλου, στο καινούργιο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας.

Αύριο Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, 20.00-24.00 στο Αχίλλειο, θα προβληθεί το μπαλέτο «ο Καρυοθραύστης» σε απευθείας σύνδεση με το Θέατρο Κόβεν Γκάρντεν του Λονδίνου.

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Αγίου Νικολάου 09:00-21:00 & Σάββατο 14.12. από τις 09:00-13:00, διοργανώνεται εθελοντική κοινωνική δράση του Συνδέσμου Αποφοίτων Γυμνασίου Θηλέων Βόλου για συλλογή τροφίμων υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Στο Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, 19:00, θα γιορτασθούν τα 100 χρόνια του 4ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου.

Στις 21.00 οι Δραπαίκτες Βόλου παρουσιάζουν στο Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας, το έργο «Οικοδεσπότης… άγγελος» για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Στις 21.30 στο Αχίλλειο θα γίνει η πρώτη προβολή της ταινίας «10.000 νύχτες – Το «Καφέ Σαντάν» του Βόλου» σε σκηνοθεσία του Κώστα Ανέστη.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, 19.55, θα προβληθεί η όπερα «Φάλσταφ» του Βέρντι απευθείας από τη Μετροπόλιταν της Ν. Υόρκης. Την ίδια μέρα στις 20.00 εγκαινιάζεται στο Αχίλλειο η έκθεση «Υφαίνοντας μύθους» που θα διαρκέσει έως 22 Δεκεμβρίου.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, 18.00, στο Πορφυρογένειο Αγριάς, θα παρουσιαστεί παράσταση με μαριονέτες και θέατρο σκιών από το θίασο «Ανταμαπανταχού».

Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, 18.30, στην πλατεία Αγίου Νικολάου θα ακουστούν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τη Χορωδία της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ». 16 έως 20 Δεκεμβρίου, προγραμματίζεται εργαστήριο για παιδιά στη Βιβλιοθήκη Ν. Ιωνίας (Μεταξουργείο), 09:00 – 13.00. Στην αίθουσα εκδηλώσεων πρώην Δημαρχείου Διμηνίου, 18:30, προγραμματίζεται μουσική παράσταση για παιδιά. Συντελεστές: Ηλίας Χαντζόγλου , σύνθεση-ερμηνεία-πιάνο, Έρρικα Πατρικίου, ερμηνεία, Ευθυμία Γάτου, ερμηνεία-συγγραφή έργου, σε σκηνοθεσία των τριών. Στο Νεοκλασικό του Λυκείου των Ελληνίδων διοργανώνεται Μουσειοπαιδαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα (για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού).

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, 18.00, στη Βιβλιοθήκη Ν. Ιωνίας (Μεταξουργείο), ο φιλόλογος Διονύσης Λεμονής διαβάζει στα παιδιά αποσπάσματα από το βιβλίο του «Τα τίμια δώρα». Στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης,18:30, διοργανώνεται μαθητική εκδήλωση.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, 18:00, θα πραγματοποιήσουν συναυλία οι μαθητές του Γυμνασίου «Προμηθέας».

Στο Πνευματικό Κέντρο Μητρόπολης, 18:30, θα πραγματοποιηθεί γιορτινή μαθητική εκδήλωση, ενώ στο Αμφιθέατρο Δημοτικής Ενότητας Ν. Αγχιάλου (παλιού Δημαρχείου), 18.30, το Πειραματικό Εργαστήρι του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. θα παρουσιάσει την παράσταση «στο Χριστό στο Κάστρο» του Αλ. Παπαδιαμάντη. Σκηνοθεσία: Δ. Δακτυλάς.

Στο Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, 18.30, θα γίνει γιορτή για τα Παιδιά του ΚΔΑΠ Προσφυγικών. Στο νέο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας, 21:00, η θεατρική ομάδα «Σκηνοβάτες» θα παρουσιάσει το έργο «Ένα βότσαλο στη λίμνη» σε σκηνοθεσία του Απόστολου Πλακόπουλου, για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, 20:00, θα γίνει έκθεση ντόπιων καλλιτεχνών και φιλανθρωπικό παζάρι καλλιτεχνημάτων. Τα έσοδα θα προσφερθούν στο Ίδρυμα « Άσπρες Πεταλούδες».

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος» θα «φιλοξενηθεί» χριστουγεννιάτικη αγορά για την ενίσχυση της «ΦΛΟΓΑΣ».

Διάρκεια έως 23 Δεκεμβρίου. Στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, 18.00 – 21.00, ανοιχτή κουζίνα από τους σπουδαστές και καθηγητές του τμήματος Μαγειρικής του Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας,20.00, συναυλία με τους κιθαριστές του συνόλου Sempre Viva στο πλαίσιο της έκθεσης «Γιορτές με Τέχνη και Αγάπη!».

Στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, 20.00, μουσική με τους RED WINE BAND και στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Άνω Βόλου, 18:30, Θεατρική παράσταση από το Πειραματικό Εργαστήρι του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου έως 12 Ιανουαρίου, Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας του Πηλίου, (ώρες λειτουργίας Μουσείου), θα γίνει έκθεση ζωγραφικής μαθητών/τριών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Βόλου.

Στο Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς, 12:00, εγκαίνια διδακτηρίου, βράβευση μαθητών με… .άρωμα Χριστουγέννων. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, 18.00-19.00, εκδήλωση από τη Σχολή Αγιογραφίας «Δια χειρός» για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Στο Δημοτικό Ωδείο, 19:00, χριστουγεννιάτικη γιορτή με μουσικά σύνολα καθηγητών και μαθητών. Στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειον, 18:00, χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο, 20.30, INVITO «Οι καλλιτέχνες προσκαλούν…». Στο Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, 21.00, βραδιά ατμοσφαιρικού ροκ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Αρωμα Χριστουγέννων

Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας του Πηλίου, 21.12.-6.1, έχει ως εξής. Ανοικτό κάθε μέρα, εκτός από τις αργίες 25,26 Δεκεμβρίου και 1η Ιανουαρίου. Δευτέρα 23 & 30/12 : 9.00 – 14.30, Τρίτη 24&31/12: 11.00 -14.30, Παρασκευή 27/12 &3/1: 9.00 – 14.30, Σάββατο, Κυριακή 21,22,28,29/12 & 4,5/1: 11.00 – 14.3 και Δευτέρα 6/1: 11.00 -14.30

Στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Πορταριάς Αρχοντικό Ζούλια 21.12 έως 12.1.2014, Χριστούγεννα… με τη ματιά της εικαστικού Αγγελικής Κούρκουλου.

Στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, 12:00, Μελωδικά Χριστούγεννα, με την Ορχήστρα Νεανικών Χρωμάτων του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Στον ίδιο χώρο, 12:30, Κάλαντα στην Ελλάδα με την Παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα νέων «ΙΩΝΙΑ».

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, 16.00 – 20.00, Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Προσκόπων Μαγνησίας. Στον Ιερό Ναός Αγίου Κωνσταντίνου, 18:30, χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα από τις: α) Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Βόλου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Καρκάλα και β) Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Καρκάλα γ) Παιδική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Βόλου υπό τη διεύθυνση της Ρωξάνης Γιαρέντη και δ) Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου «Ρυθμός» υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κυριαζή (Ζάχου) Νικολέρη.

Στο Δημοτικό Σχολείο Σέσκλου, 18:30, «Οικοδεσπότης… άγγελος» από τους Δραπαίκτες Βόλου. Στο νέο θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας, 19.30, χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Μπορεί όμως ο καθένας να φέρει ένα σαπούνι ή άλλο είδος ατομικής καθαριότητας για να προσφερθούν στο Κατάστημα Κράτησης Νέων ή να ρίξει κάτι για τον κουμπαρά του Ορφανοτροφείου Bόλου.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, 22.12 έως 5.1, γιορτινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας του Πηλίου Αρχοντικό Τοπάλη. Εμψυχωτής: Γεράσιμος Τσιμπλούλης. Στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» (Αίθουσα Νίκος Κολοβός), 11:30, φανταστικά ταχυδακτυλουργικά τρικ… για παιδιά με τον Φίλιππο Φράγκο. Στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, 12:00, χριστουγεννιάτικες χορογραφίες και μουσικές από μαθητικό συγκρότημα του 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Βάσσα Παρασκευά. Στις 12:30 Μελωδίες Γιορτινές από τη Φιλαρμονική Δήμου Βόλου. Συνοδεύουν στο τραγούδι η Αντιγόνη Μαβίδη, καθηγήτρια του ΔΩΒ και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Στο «ΕΝαΛλάΞ» (δίπλα στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο), 13:00, μουσικό απόγευμα με τζαζ-ροκ από τους Δημήτρη Δεμίρη και Λία Κουκοπούλου. Στο Κλειστό Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας, 20.00, αφιέρωμα στον Verdi μαζί με αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, 12.30, γεύμα των Απόρων και των Αστέγων Συμπολιτών στο εστιατόριο «Πλαγίως». Στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, 18.30,

Χοροί της Μακεδονίας. Συμμετέχουν: Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου «Ο Μέγας Αλέξανδρος» και ο Σύλλογος Βλατσιωτών Κοζάνης. Στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, 20.00, Ρυθμοί Ροκ με το συγκρότημα «Οld Friends».

Στο Νέο Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας, 20.00, συναυλία με τις χορωδίες του Δήμου Βόλου και των Δημοτικών Ενοτήτων.

Στο Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, 21.00, μουσικό αφιέρωμα στη μουσική των Μ. Χατζιδάκι και Στ. Κραουνάκη με jazz διάθεση. Συντελεστές: Έρρικα Πατρικίου, ερμηνεία, Ηλίας Χαντζόγλου, ερμηνεία-πιάνο, Φάνης Παναγιωτόπουλος, σαξόφωνο, Γιάννης Καραμανιώλας, κοντραμπάσο.

Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, 10:30 – 14:30, Dancing in Christmas Eve. Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου Γεύμα των Απόρων και των Αστέγων Συμπολιτών. Παρασκευή 27-29 Δεκεμβρίου, 20.00 έκθεση Βολιωτών καλλιτεχνών στο Αχίλλειο.

Την ίδια μέρα στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, 18:30 ηπειρώτικοι και βλάχικοι χοροί απ’ όλη την Ελλάδα. Συμμετέχουν: Ηπειρωτική Αδελφότητα Βόλου και Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου.

Εκδηλώσεις ενόψει Πρωτοχρονιάς

Στις 28, 30 Δεκεμβρίου, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, 11.00, στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Πορταριάς. Στο Ξενοδοχείο «Πορταριά ή Ξενία» Πορταριάς, 19.00, συναυλία με ροκ ρυθμούς με το συγκρότημα «Οld Friends». Στην πλατεία Αγίου Νικολάου, 18:00, Κάλαντα και… Χοροί. Στην Παλιά Ηλεκτρική, 17.00-19.00, μουσική παράσταση για παιδιά. Συντελεστές: Ηλίας Χαντζόγλου, σύνθεση-ερμηνεία-πιάνο, Έρρικα Πατρικίου, ερμηνεία, Ευθυμία Γάτου, ερμηνεία-συγγραφή έργου, σε σκηνοθεσία των τριών. Στην Παλιά Ηλεκτρική, 21.00, βραδιά τζαζ με το modern jazz trio MO.TH.e – Music Of The Heart.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στο Δίαυλο, 13.30, απονομή τιμητικών διακρίσεων για τις καλύτερες βιτρίνες από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και Δήμο Βόλου. Στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, 18:00, «Τα καλαντόφωτα», στο Δημοτικό Σχολείο Ανακασιάς, 18:30, συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «ΙΑΜΒΟΣ».

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, στην Κεντρική πλατεία Μακρινίτσας, 18:30, Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια με τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου. Στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου – Αίθουσα Έρσης Σαράτση, 20.00, συναυλία μουσικής δωματίου για βιολί και τσέμπαλο

Σολίστ η Δωροθέα Χατζηγεωργίου και ο Alexander Binns. Στο

Θέατρο Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας), 18.00, θεατρική παράσταση της Πειραματικής για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, Πλατεία Αγίου Νικολάου, 12:00, Κάλαντα και κλασικές μελωδίες μεγάλων συνθετών με τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου με μαέστρο τον Βασίλη Τασούδη.

Σάββατο 4 Ιανουαρίου, στο στρατώνα Αγίου Λαυρεντίου, 12:00, Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου – Αίθουσα Έρσης Σαράτση, 20.00, συναυλία μουσικής δωματίου. Στο Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, 19:00,Βυζαντινοί και μεταβυζαντινοί εκκλησιαστικοί ύμνοι των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου ερμηνευμένοι σε διάφορες γλώσσες.

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας, 21:00, συναυλία αλληλεγγύης. Συντελεστές: Μπάμπης Τσέρτος, Γιώτα Νέγκα και Ανδρέας Κατσιγιάννης. Συνοδεία με το μικρό σχήμα της Εστουδιαντίνας, μας παρουσιάζουν παλιά και αγαπημένα λαϊκά τραγούδια.

Ο κύκλος κλείνει τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, 20.30, με παρουσίαση του βιβλίου «Περί Ελληνικού τραγουδιού το ανάγνωσμα» του συνθέτη Νότη Μαυρουδή με παράλληλη συναυλία των τραγουδιών του συνθέτη από τον ίδιο και την Έρρικα Πατρικίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου