ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

14ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο στην Πορταριά

14ο-πανελλήνιο-νοσηλευτικό-συνέδριο-στ-551222

Στη «σκιά» των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας που θυμίζει «καζάνι που βράζει» πραγματοποιείται από αύριο μέχρι και την Κυριακή το 14ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο στην Πορταριά.

Η Πορταριά θα υποδεχτεί εκατοντάδες νοσηλευτές απ’ όλες τις γωνιές της χώρας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου, ανταλλάσσοντας απόψεις, γνώμες και εμπειρίες. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στο συνέδριο θα συμμετέχουν τουλάχιστον 500 σύνεδροι και αναμένεται, όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής η πρόεδρος Μάγδα Σελαμανίδου, να συζητήσουν ζητήματα σοβαρά που άπτονται του κλάδου τους, που όπως και άλλοι κλάδοι πλήττεται ιδιαίτερα εξαιτίας των πολιτικών που σήμερα εφαρμόζονται στο χώρο της Υγείας και όχι μόνο.

«Σε μια δύσκολη εθνική συγκυρία, με έναν επαγγελματικό ορίζοντα εξαιρετικά

ομιχλώδη και με την αβεβαιότητα να επικρέμαται πάνω από το μέλλον όλων των πολιτών, η ομοσπονδία μας, φιλοδοξεί να συσπειρώσει τους νοσηλευτές μας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να εκφράσουν πιθανές λύσεις και προσεγγίσιμες προοπτικές για το μέλλον του νοσηλευτικού επαγγέλματος. Κάθε καινοτόμα πρόταση είναι καλοδεχούμενη, στα πλαίσια του αναπροσανατολισμού του ρόλου του νοσηλευτή, αναδεικνύοντας όλες εκείνες τις προσοδοφόρες και αποδοτικές παραμέτρους που επί χρόνια ήταν καλά κρυμμένες στο παρασκήνιο από το ιατροκεντρικό κατεστημένο και όσους επωφελούνταν από αυτό», σημειώνει από την πλευρά του εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ο πρόεδρος Αριστείδης Δάγλας με αφορμή το 14ο συνέδριο.

Στις θέσεις που εκφράζει η Ομοσπονδία, κυρίαρχη θέση κατέχει η διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας, η ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών, η αξιοκρατία στην ιεραρχική εξέλιξη, η υλική και ηθική στήριξη του νοσηλευτικού επαγγέλματος και η εδραίωση της ακομμάτιστης κλαδικής αυτοεκπροσώπησης και αυτοοργάνωσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ φιλοδοξεί να αποτελέσει και επισήμως την αντιπροσωπευτικότερη δευτεροβάθμια οργάνωση για τους νοσηλευτές, με τη συμμετοχή της στην ΑΔΕΔΥ, κάτι που θα παρουσιαστεί με λεπτομέρεια στο συνέδριο της Πορταριάς.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου