ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ημερίδα “Υδροτεχνολογίες: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον”

ημερίδα-υδροτεχνολογίες-παρελθόν-π-552809

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει μια ημερίδα με θέμα “Υδροτεχνολογίες: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον”.

Θα επιδιωχθεί η συνεργασία πολιτικών μηχανικών και αρχαιολόγων αναζητώντας καλές πρακτικές διαχείρισης νερού στην αρχαιότητα, μια και θα αναφερθεί στις υδροτεχνολογίες του παρελθόντος και θα έχει διακεκριμένους αρχαιολόγους ως ομιλητές.

Ταυτόχρονα, θα επιδείξει την κατάσταση των υδροτεχνολογιών σήμερα στη χώρα μας, καθώς και θα αναφερθεί στις δυνατότητες που προσφέρουν οι τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στις “πόλεις του μέλλοντος” που πρέπει να βασίζονται σε αρχές βιωσιμότητας.

Η ημερίδα συν-διοργανώνεται από το Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων (ΚΕΟΔΥ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ), από την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) και από τον Ελληνικό Υδατικό Σύνδεσμο (Hellenic Water Association).

Η ημερίδα θα γίνει στο αμφιθέατρο Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πολυτεχνική Σχολή, Πεδίον Άρεως, Βόλος, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:30 και θα διαρκέσει μέχρι τις 14:30.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου