ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μελωδικά Χριστούγεννα-συναυλία Χορωδίας Εκπαιδευτικών

μελωδικά-χριστούγεννα-συναυλία-χορω-556526

Θεσμό αποτελούν τα «Μελωδικά Χριστούγεννα» της Χορωδίας Εκπαιδευτικών, που θα πραγματοποιηθούν στις 6 μμ στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Βόλου. Αναγκαία όσο και πολύτιμη όαση μέσα στην ηλεκτρισμένη για διάφορους, κάθε φορά, λόγους, ατμόσφαιρα της καθημερινότητάς μας, αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της Γεννήσεως του Θεανθρώπου, καθώς το γλυκό εκείνο χειμωνιάτικο πρωϊνό, ακούμε να «σημαίνει» όχι μόνο «η γης» αλλά και τα «επουράνια», για να αναδείξουν την αξία των διαχρονικών μηνυμάτων, που δίνουν αληθινό νόημα και ανθρώπινο προσανατολισμό στη ζωή του καθενός μας.

Μ’ αυτές τις σκέψεις η Χορωδία Εκπαιδευτικών Μαγνησίας, στοχεύοντας στην καλύτερη προσέγγιση των Αγίων Ημερών που έρχονται αλλά και των αξιών που αυτές αντιπροσωπεύουν, διοργανώνει και φέτος τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της «Μελωδικά Χριστούγεννα».

Η γιορταστική αυτή εκδήλωση έχει γίνει καταξιωμένος θεσμός για την πόλη μας και το φιλόμουσο και φιλέορτο κοινό της, καθώς τελείται κάθε χρόνο από το 1994, όταν θεσπίστηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με μαέστρο τον Γιάννη Βασιλείου και πρόεδρο τον Τάκη Παντελόπουλο. Σκοπός της είναι να μας φέρει όλους, μικρούς και μεγάλους, περισσότερο ή λιγότερο ευσεβείς, κοντά στο πνεύμα των Χριστουγέννων, και να συμβάλει, με την τέχνη της μουσικής, και του λόγου, και στον δικό μας ενστερνισμό της απεριόριστης αγάπης και της πανανθρώπινης ειρήνης.

Στη φετινή εκδήλωση συμμετέχουν τρία χορωδιακά συγκροτήματα. Η χορωδία του 10ου Γυμνασίου Βόλου, με μαέστρο την Κατερίνα Αποστολοπούλου, ο Βυζαντινός Χορός Ψαλτριών «Αι άδουσαι», με χοράρχη (Δομιστίκαινα) τη δρ. Σέβη Μαζέρα και η διοργανώτρια Χορωδία Εκπαιδευτικών, με μαέστρο τη Στάσα Τζάλλα, η οποία έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης διοργάνωσης. Στο πιάνο συνοδεύει η Εύη Κανελλοπούλου.

Από αυτά τα μουσικά σύνολα θα ακουστούν επίκαιροι ύμνοι, όπως : «Δεύτε ίδωμεν, πιστοί…», «Τι θαυμάζεις Μαριάμ» (Καθίσματα Χριστουγέννων), το Κοντάκιον του Ρωμανού του Μελωδού «Η Παρθένος σήμερον», τα ιδιόμελα των Μεγάλων Ωρών : «Βηθλεέμ ετοιμάζων-Τάδε λέγει Ιωσήφ» κλπ. Θα ακουστούν επίσης παραδοσιακά κάλαντα, καθώς και άλλα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, όπως το «Noel» του Αντολφ Ανταμ σε επεξεργασία Θανάση Χατζηδημητρίου, «Οι ποιμένες γονατίζουν» του Μέντελσον, το Νέγρικο σπιρίτουαλ «Go tell it to the mountain», το « Panis aggelicus» του Cesar Frank, τα «Χιονισμένα Χριστούγεννα», μελωδία Αμερικής, το «Φουμ φουμ» Ισπανικό παραδοσιακό τραγούδι κλπ. Τα σόλο αποδίδουν η Κατερίνα Αποστολοπούλου και ο Χαρίτων Σαχίνης.

Και η συναυλία θα κλείσει με την «Αγια Nύχτα» του Franz Grubber, από όλους μαζί, παιδιά και μεγάλους, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Στάσας Τζάλλα.

Όλα αυτά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν, να απολαύσουν και να νοσταλγήσουν, όσοι παρακολουθήσουν τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία «Μελωδικά Χριστούγεννα» την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 6 μμ στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Βόλου, όπου η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, με επιθυμητή την προαιρετική προσφορά ειδών τροφίμων για το Σπίτι Γαλήνης του ναού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου