ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έκθεση για την Κάρλα

έκθεση-για-την-κάρλα-556545

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια 2013» (χειμερινός κύκλος) πραγματοποιούνται στον εκθεσιακό χώρο «Ηλίου Μέλαθρον», Γκλαβάνη 37 – Αλεξάνδρας (Α΄όροφος) του Ιδρύματος Δεληγεώργη, τα εγκαίνια της έκθεσης του Μουσείου Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 20:00. Η έκθεση αυτή συνδιοργανώνεται με το Κέντρο Μελέτης Βοιβηΐδας – Κάρλας (ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.).

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. κ. Σ. Γκανάτσιο, θα εκτεθεί φωτογραφικό υλικό που θα μαρτυρεί τόσο τη ζωή στη λίμνη πριν την αποξήρανσή της (στιγμιότυπα από τη ζωή των ψαράδων, τις βάρκες και τις καλύβες τους, τα μέσα που είχαν για ψάρεμα), όσο και υλικό από την περίοδο της αποξηραμένης Κάρλας.

Υποενότητες της έκθεσης επίσης θα αφορούν το Βυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου Καναλίων, έναν ναό του 12ου αι. μ. Χ. μοναδικής αρχιτεκτονικής, και τη Γιορτή της Ανθισμένης Αμυγδαλιάς που γιορταζόταν όταν υπήρχε η παλιά Κάρλα και καταργήθηκε το 1965.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται video και άλλο εποπτικό υλικό σχετικά με τη λίμνη Κάρλα, αλλά και το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας.

Η έκθεση θα λειτουργήσει από 7μ.μ. ως 9 μ.μ. μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.

Δείτε επίσης:

Τεκμήρια της λίμνης Κάρλας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου