ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας «Λόρενς για πάντα»

προβολή-ταινίας-λόρενς-για-πάντα-556583

Η ταινία «Λόρενς για πάντα» σε σκηνοθεσία Ξαβιέ Ντολάν, παραγωγής 2012, με πρωταγωνιστές τους Μελβίλ Πουπό, Σουζάν Κλεμάν, Νάταλι Μπέϊ, Μόνια Τσόκρι θα προβληθεί την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 9.30 το βράδυ στο Μεταξουργείο στο πλαίσιο των προβολών της Κινηματογραφικής Κοινότητας Ν.Ιωνίας του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου. Τα εισιτήρια διατίθενται από τις 20:30.

Η ταινία αναφέρεται στην ιστορία μιας αντισυμβατικής σχέσης αγάπης όπου κυριαρχεί το δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Η ερμηνεία της Σουζάν Κλεμάν στην ταινία αυτή τιμήθηκε με το βραβείο στο τμήμα Un certain regard στο 65ο Φεστιβάλ Κανών

Η Ιστορία

Ο μόλις 23 ετών χαρισματικός καναδός σκηνοθέτης Xavier Dolan μας συναρπάζει έχοντας φτάσει ήδη στην Τρίτη του ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους. Πρόκειται για μια απόλυτα αντισυμβατική ιστορία αγάπης που ο σκηνοθέτης μας την παρουσιάζει με έναν απόλυτα στυλιζαρισμένο τρόπο!

Το σενάριο που ασχολείται με την μάχη του ανθρώπου να κατοχυρώσει και να επιβάλει στον περίγυρο του το δικαίωμα στην διαφορετικότητα , με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Οι χαρακτήρες των δύο πρωταγωνιστών είναι εξαιρετικά δουλεμένοι και παίρνουν υπόσταση μέσα από μια συχνά μελοδραματική τροπή της πλοκής του σεναρίου, όπου οι ερμηνευτές κατορθώνουν να παρουσιάσουν τα ακραία συναισθήματα που βιώνουν με έναν ιδιαίτερα ρεαλιστικό και αληθοφανή τρόπο. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να υπάρξει στην πολύ καλή ερμηνεία της πρωταγωνίστριας Suzanne Clément η οποία δικαίως βραβεύτηκε με την διάκριση της καλύτερης ερμηνείας στο τμήμα Un Certain Regard του 65ου Φεστιβάλ των Καννών.

Η ταινία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εικαστική πλευρά του φιλμ με αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε υπέροχα κοστούμια που προδίδουν ιδιαίτερη ενασχόληση και επιμέλεια σε θέματα μόδας και design. Με παρόμοιο τρόπο απολαμβάνουμε σκηνικά, φωτισμούς και μουσική επένδυση.

Η όλη οπτική του φιλμ παραπέμπει σαφώς σε βιντεοκλίπ, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφέρον. Ακόμη και η διάρκεια των 168 λεπτών γίνεται ανεκτή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου