ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση ενημέρωσης για τα ΑμεΑ

εκδήλωση-ενημέρωσης-για-τα-αμεα-560124

«Η 3η του Δεκέμβρη, έχει ορισθεί βάσει του Ν.2430/96 ως παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, ημέρα ανάδειξης των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων τους αλλά και ημέρα άσκησης κοινωνικού ελέγχου και διαμαρτυρίας.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου (Κ.Ε.Κ.Π.Α.- Δ.Ι.Ε.Κ) , στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: «ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΝΕΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – Youth Empathy at Schools: YES» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Νέα Γενιά σε Δράση 2007-2013, Δράση 1: Νεολαία στην Ευρώπη,Υποδράση 1.2: Πρωτοβουλίες Νέων – Εθνική Πρωτοβουλία Νέων», οργανώνει σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση και την ενσυναίσθηση των νέων στα σχολεία για τα άτομα με αναπηρίες, την ευαισθητοποίηση των φορέων άσκησης εξουσίας και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, και την άρση των προκαταλήψεων απέναντι στο διαφορετικό.

Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας, την Τροχαία Βόλου, τη Διεύθυνση Πρασίνου και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, τις κοινωνικές δομές της Κ.Ε.Κ.Π.Α. –Δ.Ι.Ε.Κ, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση, την ερχόμενη Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί, έξω από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠμεΑ) Βόλου στην οδό Λήμνου 12 και Ελασσόνας σταΠαλαιά Βόλου, όπου θα συμμετέχουν τα παιδιά του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου, καθώς και τα παιδιά του συνεργαζόμενου με την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Συνεταιρισμού ατόμων με αναπηρίες «Τα Ηλιοτρόπια». Εκεί τα παιδιά θα παίξουν θεατρικό παιχνίδι, θα ζωγραφίσουν το δρόμο, θα κατασκευάσουν αντικείμενα, θα φυτέψουν λουλούδια, θα γεμίσουν τη γειτονιά με χρώματα και μουσική, και μαζί θα ανακαλύψουν δρόμους επικοινωνίας, συνεργασίας και χαράς».

Η 3η του Δεκέμβρη αποτελεί μια ημέρα ορόσημο για τον κάθε πολίτη που αναγνωρίζει τη διαφορετικότητα ως μοναδικότητα και όχι ως αναπηρία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου