ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσική βραδιά στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης

μουσική-βραδιά-στο-πνευματικό-κέντρο-561305

Μουσική βραδιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, στις 20:00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια 2013».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στο Α΄Μέρος μουσικές επιτυχίες από κινηματογράφο και στο Β΄Μέρος ελαφρά ελληνικά τραγούδια. Συντελεστές του προγράμματος είναι: Αντιγόνη Μαβίδη (soprano), Έλενα Λεφάκη (soprano) και στο πιάνο η Φανή Παρασκευά.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Μαβίδη Αντιγόνη
Σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο χώρο της μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου μαθαίνοντας πιάνο, θεωρητικά και κλασικό τραγούδι. Από εκεί πήρε τα: ΠΤΥΧΙΟ ΑΡΜΟΝΙΑΣ, ΑΝΤΙΣΤΙΞΗΣ, ΦΟΥΓΚΑΣ, με καθηγήτρια την Α. Θεοδώρου, ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΟΝΩΔΙΑΣ (Άριστα παμψηφεί και Α΄Βραβείο) με καθηγήτρια την Ι. Τρούσσα. Επίσης από το Ωδείο Ρυθμός πήρε ΠΤΥΧΙΟ ΠΙΑΝΟΥ (Άριστα) με καθηγητή τον Α. Χαρμάνη. Συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία στο ANGLIA RUSKIN UNIVERSITY CAMBRIDGE από όπου πήρε ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ. Έχει συνεργαστεί ως καθηγήτρια Υποχρεωτικών Θεωρητικών με το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, Ωδείο Ρυθμός, Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και σε Ειδικά Σχολεία.Έχει πάρει μέρος σε συναυλίες ως σολίστ με την ορχήστρα το Anglia Ruskin University, ορχήστρα Δήμου Βόλου, Πολυφωνική Χορωδία Βόλου καθώς και με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου στην ’Όπερα της πεντάρας’ (Brecht) σε σκηνοθεσία Θ. Μουμουλίδη.

Λεφάκη Έλενα

Άρχισε τις σπουδές της στο πιάνο σε ηλικία 9 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου στην τάξη της Μ. Αννίβα.Συνεχίζοντας με καθηγήτρια την Ε.Παπαθωμαϊδη το 1998 πήρε το πτυχίο πιάνου με “ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ” και το 2003 δίπλωμα πιάνου με βαθμό “ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ” και 1ο βραβείο.Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά με καθηγητές τους Ι.Γράμψα,Σ.Θεοδώρου και είναι κάτοχος πτυχίων αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, καθώς και βυζαντινής μουσικής, με καθηγητή τον Ε.Παυλίδη.

Άρχισε μαθήματα κλασικού τραγουδιού με καθηγήτρια την διακεκριμένη υψίφωνο της Λυρικής Σκηνής Ιουλία Τρούσσα και πήρε δίπλωμαμονωδίας με βαθμό “ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ” και 1ο βραβείο.Εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Βόλου.Υπήρξε για χρόνια μέλος της πολυφωνικής χορωδίας του Δήμου Βόλου.
Έχει λάβει μέρος σε ποικίλες παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου (Όπερα της πεντάρας,Ο μάγος του ΟΖ,COSSI FAN TUTTI κ,α)και του Δ.Ω.Β.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με διακεκριμένους έλληνες και ξένους πιανίστες καθώς και σεμινάρια μουσικών ρόλων για θεατρικές παραστάσεις.

Παρασκευά Φανή

Η Φανή Παρασκευά ξεκίνησε πιάνο σε μικρή ηλικία με καθηγήτρια την Βάσω Κεχαΐδου – Κορφιάτη. Συνέχισε τις σπουδές της με τον καταξιωμένο σολίστ και καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ντίνο Μαστρογιάννη απ’ όπου πήρε Πτυχίο και Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί” και Α΄ Βραβείο. Μέσα από master-classes στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δούλεψε με διεθνούς φήμης πιανίστες και καθηγητές όπως ο Yonty Solomon (Royal College of Music, Trinity College of Music), Pavel Nersessian (Tchaikovsky Conservatory), Roberto Szidon, το ζεύγος Ganev, Γιώργο Χατζηνίκο κ. α. Ήταν μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Βόλου και επί σειρά ετών συνόδευε τη Δημοτική Χορωδία Αγριάς. Είναι πτυχιούχος Ανώτερων Θεωρητικών (Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας) με βαθμό “Άριστα”. Επίσης είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Υποψήφια Διδάκτωρ στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου