Εκδήλωση «Η ιερά πορεία αγάπης, ειρήνης και ενότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου»

Τελευταία ενημέρωση: 2013-11-28, 20:27:56
Εκδήλωση «Η ιερά πορεία αγάπης, ειρήνης και ενότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου»

Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά τη μνήμη του Οικουμενικού Πατριάρχη Δημητρίου, μέσω της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εξ αφορμής του προ έτους κυκλοφορήσαντος έργου του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, με τίτλο: «Η ιερά πορεία αγάπης, ειρήνης και ενότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου».

Για τον αοίδιμο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, θα μιλήσουν τέσσερις εκλεκτοί ομιλητές, προσωπικότητες της Εκκλησίας και της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης: Οι Σεβ. Μητροπολίτες Σεβαστείας κ. Δημήτριος και Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους Αρχιμ. Βασίλειος Γοντικάκης και ο Συγγραφέας και Καθηγητής κ. Χρήστος Γιανναράς. Στο τέλος της εκδηλώσεως θα προβληθεί ολιγόλεπτη ταινία με τους κυριότερους σταθμούς της Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου.

Η Τοπική Εκκλησία καλεί τον Κλήρο και τον λαό της επαρχίας μας να μεταβούμε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, για να τιμήσουμε τη μνήμη του αοιδίμου Πατριάρχου του Γένους Δημητρίου, τον οποίο η πόλη του Βόλου είχε την ευλογία να υποδεχθεί το 1990 και να λάβει από τα χέρια του την Πατριαρχική ευχή και ευλογία. Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στο Συνεδριακό Κέντρο, θα αναχωρήσουν τρία λεωφορεία, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 5.30 μ.μ.: το 1ο από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως Βόλου, το 2ο από την πλατεία Ελευθερίας και το 3ο από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.

Τέλος, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στη μνήμη του Πατριάρχου Δημητρίου.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
7
=