ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση βιβλίου «Αλλάζει πουκάμισο το Φίδι»

παρουσίαση-βιβλίου-αλλάζει-πουκάμι-565173

Το νέο βιβλίο του Κώστα Ακρίβου με τίτλο: «Αλλάζει πουκάμισο το φίδι» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις 7:30 μ.μ.,στο Αχίλλειον (Κουμουνδούρου & Ιάσονος), στο Βόλο. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Βόλου, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας, το βιβλιοπωλείο-καφενείο Χάρτα και οι εκδόσεις Μεταίχμιο.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, μεταφραστής και συντονιστής Λέσχης Ανάγνωσης, ενώ με το συγγραφέα συνομιλούν ο εκδότης Νώντας Παπαγεωργίου, και ο δημοσιογράφος Θανάσης Σαμαράς. Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζει η φιλόλογος Τασούλα Αποστολίδου. Συντονίζει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Μυθιστόρημα με έντονα στοιχεία στοχασμού και συγκίνησης είναι το νέο βιβλίο του Βολιώτη συγγραφέα Κώστα Ακρίβου με τίτλο: «Αλλάζει πουκάμισο το φίδι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο». Είμαι τυχερός ή όχι που γεννήθηκα Έλληνας;… Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει ένα συγγραφέα από τη στιγμή που ακούει κάποιον Τούρκο να μιλάει προσβλητικά για τη χώρα του. Για να βρει την απάντηση, ταξιδεύει σε πόλεις και χωριά, συναντιέται με συνηθισμένους αλλά και παράξενους ανθρώπους, σκοντάφτει πάνω σε σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας, νοσταλγεί πρόσωπα λαμπρά όσο και αδικημένα. Ένα στοίχημα πρέπει να κερδηθεί, ένα μυστήριο ψάχνει τη λύση του, μια περιπέτεια έχει μόλις αρχίσει.

Ενα μυθιστόρημα φτιαγμένο με τα υλικά του χρονικού, της αυτοβιογραφίας, του οδοιπορικού, των απομνημονευμάτων και της μαρτυρίας. Ένα βιβλίο στοχασμού, γέλιου και συγκίνησης για όσα μας κάνουν (ή δεν μας κάνουν) υπερήφανους.

Ο Κώστας Ακρίβος γεννήθηκε το 1958 στις Γλαφυρές της Μαγνησίας. Είναι φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση και μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, διηγήματα και ανθολογίες, ενώ πήρε μέρος στη συγγραφή δύο σχολικών εγχειριδίων. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στη Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία και την Πολωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου