ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τριήμερο προβολής προϊόντων των Σοφάδων

τριήμερο-προβολής-προϊόντων-των-σοφά-566461

Τριήμερο προβολής των προϊόντων της περιοχής Σοφάδων διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Παραδοσιακού Κεντήματος (ΚΕ. ΠΑ. ΚΕ.) Σοφάδων και τον Πολυχώρο Εκπαίδευσης και Ψυχαγωγίας «Αξιον Εστί» Βόλου, (Προφήτη Ηλία 12, Άλλη Μεριά, Βόλου), από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μια εκδήλωση με χρώμα παραδοσιακό, ανοιχτή για όλο το κοινό του Βόλου, αλλά και παιδαγωγικό, γι΄ αυτό, άλλωστε, και πραγματοποιείται στον Πολυχώρο Εκπαίδευσης και Ψυχαγωγίας «Αξιον Εστί».

Θα εκτεθούν προϊόντα που αφορούν τρεις ενότητες: την ενότητα «Δημιουργώ», που περιλαμβάνει πρωτότυπες, καλόγουστες δημιουργίες του Κέντρου Παραδοσιακού Κεντήματος Σοφάδων – Μάρως Αλεξίου, εμπνευσμένες από μοτίβα της καραγκούνικης φορεσιάς αλλά και γενικότερα από την παράδοση του τόπου μας.

Την ενότητα «Δημιουργώ ανακυκλώνοντας», με δημιουργίες κυριών του συλλόγου σε ανακυκλούμενα υλικά (γυαλί και χαρτί). Την ενότητα «Τρέφομαι υγιεινά», που περιλαμβάνει γλυκά και μαρμελάδες, φτιαγμένα από κυρίες του συλλόγου, βότανα και καρυκεύματα, αλλά και όσπρια και παραδοσιακά ζυμαρικά της περιοχής Σοφάδων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 6.00 μ.μ. οι καλεσμένοι θα δουν μες την απλή ζωή των ανθρώπων του κάμπου, την αυτάρκεια και τη φυσική οικολογική συνείδηση. Τέλος, θα απολαύσουν δωρεάν τσίπουρο, πίτες και παραδοσιακά γλυκίσματα, όλα χειροποίητα, και θα χαρούν όμορφες στιγμές παραδοσιακού τραγουδιού και χορού από την ομάδα παραδοσιακών χορών του «Αξιον Εστί». Ακόμη θα έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν από την «αγορά» του συλλόγου καλούδια του θεσσαλικού κάμπου.

Την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου, η έκθεση θα μείνει ανοιχτή για το κοινό από τις 10.00 ως τις 08.00 το βράδυ. Τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, 11.30-1.00 μ.μ. η Ελένη Παπαλοπούλου – Τσέργα, πρόεδρος του συλλόγου, θα ξεναγήσει τους μικρούς μαθητές του «Αξιον Εστί» στην έκθεση, τονίζοντας την αξία του τρίπτυχου «Δημιουργώ – Δημιουργώ ανακυκλώνοντας – Τρέφομαι υγιεινά» στην καθημερινή μας ζωή. Στη συνέχεια η Μάρω Αλεξίου θα παρουσιάσει στα παιδιά την καραγκούνικη φορεσιά της περιοχής των Σοφάδων. Το ίδιο πρόγραμμα θα επαναληφθεί στις 7.00-08.30 μ.μ., για όσους εκπαιδευτικούς με ομάδες μαθητών το επιθυμούν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 24210-48988 και 6945173417.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου