ΤΟΠΙΚΑ

Ανάδοχος για την πλατεία Αργαλαστής

ανάδοχος-για-την-πλατεία-αργαλαστής-878709

Με την ανάπλαση αναμένεται να αναβαθμιστεί αισθητικά η περιοχή του μητροπολιτικού κέντρου του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Στην ανάδειξη του αναδόχου που θα αναλάβει το έργο ανάπλασης της πλατείας Αργαλαστής προχώρησε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, επικυρώνοντας στην τελευταία συνεδρίασή της το πρακτικό της επιτροπής που διαγωνισμού που διενεργήθηκε.

Στον διαγωνισμό κατατέθηκαν επτά προσφορές και τελικώς ανάδοχος αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Μπουλογιάννης, ο οποίος προσέφερε έκπτωση 26,70%, μειώνοντας το ποσό του έργου από το 1.085.000 ευρώ που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός σε 642.854,81 ευρώ.

Με το έργο αναμένεται να αλλάξει όψη το κέντρο της Αργαλαστής. Διαπλάτυνση πεζοδρομίων, δημιουργία νέων προσβάσιμων σε ΑμεΑ, νέος φωτισμός είναι μερικές από τις παρεμβάσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Αργαλαστής, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ενέργειας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Το έργο αφορά στην πλακόστρωση της κεντρικής πλατείας της Αργαλαστής, της πλατείας «Παζαρούλι» που βρίσκεται δίπλα από την κεντρική και δύο κοινόχρηστους χώρους, που βρίσκονται μπροστά από το νέο δημαρχείο και απέναντι από τα ΚΕΠ, καθώς και στη λιθόστρωση του οδικού δικτύου του κέντρου της τοπικής κοινότητας Αργαλαστής, συνολικού μήκους 630μ. περίπου. Επιπρόσθετα, στους χώρους στους οποίους θα γίνουν παρεμβάσεις αλλά και στο οδικό δίκτυο, θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα.

Το έργο αυτό είναι ζωτικής σημασίας, καθώς θα αναβαθμίσει αισθητικά όχι μόνο την τοπική κοινότητα Αργαλαστής, αλλά και όλη την εικόνα του Δήμου. Εκτός από τη λιθόστρωση του οδικού δικτύου, προβλέπεται επίσης δημιουργία μεγαλύτερου πεζοδρομίου, στο τμήμα που ενώνει την κεντρική πλατεία με την επαρχιακή οδό (συνολικό πλάτος 1,80μ. περίπου) καθώς και νέα πεζοδρόμια, στα οποία θα δημιουργηθούν ράμπες και λωρίδες όδευσης τυφλών, με στόχο την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία. Μέσω των έργων θα γίνεται απρόσκοπτη κίνηση των πεζών και θα μειωθεί κατά πολύ η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα θα επιτευχθεί η διατήρηση της παραδοσιακής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Παράλληλα, θα αντικατασταθούν οι παλαιοί αγωγοί ύδρευσης που βρίσκονται κατά μήκος του οδικού δικτύου και θα απομακρυνθούν τα όμβρια ύδατα από το κατάστρωμα των οδών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου