ΤΟΠΙΚΑ

«Ανθίζει» όλη η πόλη

ανθίζει-όλη-η-πόλη-879577

Την «άνοιξη» λίγο πριν την επίσημη έλευση του χειμώνα φέρνει στην πόλη η υπηρεσία Πρασίνου Δήμου Βόλου. Τις τελευταίες ημέρες συνεργεία της υπηρεσίας προχωρούν σε εκτεταμένες εργασίες με κλαδέματα, κοπή χόρτων και καθαρισμών, ενώ τα κυκλάμινα σε παρτέρια και νησίδες και οι ανθοσυνθέσεις σε κόμβους δημιουργούν εντυπωσιακό σκηνικό.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Βόλου, Γιώργο Πράττο, το τελευταίο χρονικό διάστημα συνεργεία της υπηρεσίας έριξαν όλο το βάρος στην οδό Αθηνών, από την περιοχή της Μπουρμπουλήθρας έως και το ύψος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην περιοχή του Πεδίου Αρεως. Σε νησίδες και πεζοδρόμια κατά μήκος της Αθηνών, σε συνολική διαδρομή σχεδόν δύο χιλιομέτρων, έγιναν κλαδέματα δέντρων, κόπηκαν άγρια και ξερά χόρτα και απομακρύνθηκαν σκουπίδια και μπάζα, που «κρύβονταν» ανάμεσά τους.

Μαζί με τις εργασίες φροντίδας του αστικού πρασίνου μπαίνουν και ανθισμένες… πινελιές από τους «καλλιτέχνες» της υπηρεσίας πρασίνου. Μπροστά από το Εκθεσιακό Κέντρο, όπου από την ερχόμενη Δευτέρα θα φιλοξενηθούν οι εργασίες της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, έχουν δημιουργηθεί εντυπωσιακές συνθέσεις με λουλούδια, που θα καλωσορίσουν τους δημάρχους της χώρας στην πόλη.

Παράλληλα με τις ανθοσυνθέσεις στο Πεδίο Αρεως, λουλουδιάζουν κυκλικοί κόμβοι, νησίδες και παρτέρια στο κέντρο του Βόλου. «Απομακρύναμε τα εποχιακά φυτά, που είχαν ξεραθεί, και φυτεύουμε κυκλάμινα, όπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο. Κυκλάμινα έχουν μπει κατά μήκος της νησίδας της Γρηγορίου Λαμπράκη, στα παρτέρια που έχουν δημιουργηθεί σε Ιάσονος, Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη και Ιωλκού, ενώ φυτεύσεις με νέα λουλούδια γίνονται και στους κυκλικούς κόμβους, που έχουν καταστεί πλέον σημείο αναφοράς», αναφέρει ο κ. Πράττος για την επιχείρηση εξωραϊσμού της εικόνας της πόλης, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με εντολή του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες του διευθυντή πρασίνου Δημήτρη Αντωνιάδη και του προϊσταμένου τμήματος στην υπηρεσία Βασίλη Μαλακασιώτη.

Οπως αναφέρει ο κ. Πράττος, παράλληλα με τις παραπάνω εργασίες και παρά το λιγοστό προσωπικό που διαθέτει η υπηρεσία, γίνονται φυτεύσεις με ελιές νάνους από τις θέσεις που έλειπαν, ενώ έχει βγει και εργολαβία για το κλάδεμα 1.400 δέντρων ύψους από τεσσάρων έως οκτώ μέτρων, κυρίως στο τμήμα της πόλης, πάνω από την Αναλήψεως. «Το προσωπικό της υπηρεσίας δίνει όλο τον εαυτό του για την περιποίηση πάρκων και πλατειών, σε πάνω από 200 σημεία και ταυτόχρονα τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μέσα στην πόλη. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ζητήσω και τη συνεργασία των δημοτών, οι οποίοι θα πρέπει να φροντίζουν για την απομάκρυνση των ξερών χόρτων στα πεζοδρόμια μπροστά από τις ιδιοκτησίες τους. Κανονικά στα πεζοδρόμια δεν επεμβαίνει ο Δήμος. Το κάνουμε καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων μας και ειδικά σε περιπτώσεις, όπου υπάρχουν εγκαταλελειμμένα σπίτια και καταστήματα για να μην προκαλείται πρόβλημα στους πολίτες», εξηγεί ο ίδιος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου