ΤΟΠΙΚΑ

Νερό φθάνει επιτέλους στο Παλιούρι

νερό-φθάνει-επιτέλους-στο-παλιούρι-882282

Υδροδοτείται επιτέλους το Παλιούρι στον Βόλο, ένας οικισμός που ακόμη και σήμερα, εν έτει 2022, εξυπηρετεί τις υδρευτικές του ανάγκες με μεταφορά νερού σε βυτία και αποθήκευση σε δεξαμενές. Η ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης ύψους 200.000 ευρώ για την υδροδότηση του οικισμού, όπου οι μόνιμοι κάτοικοι μπορεί να είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, τα καλοκαίρια όμως η επισκεψιμότητα πολλαπλασιάζεται και οι ανάγκες σε νερό αυξάνονται.

Στον οικισμό το πρόβλημα της έλλειψης νερού έχει επιδεινωθεί από τον περασμένο Αύγουστο. Η μοναδική αρδευτική γεώτρηση, που εξυπηρετούσε τουλάχιστον καλλιέργειες της περιοχής, βγάζει πλέον υφάλμυρο νερό. Δίκτυο ύδρευσης δεν υπάρχει. Τα νοικοκυριά καλύπτονται με νερό που μεταφέρουν είτε με μπιτόνια, είτε με βυτία και αποθηκεύουν σε ιδιόκτητες δεξαμενές, αφού ο οικισμός δεν είναι ενταγμένος στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, το πρόβλημα είναι χρόνιο. Από χρόνια ζητούν υδροδότηση με πόσιμο νερό. Οπως πάγια υποστηρίζουν, «η απόσταση από το Διμήνι είναι μικρότερη των χιλίων μέτρων και θα μπορούσε να υδροδοτηθεί ο οικισμός με πόσιμο νερό και να λυθεί το πρόβλημα κι έτσι να πάρει μια άλλη μορφή ο οικισμός, αφού χωρίς νερό είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να μείνει εκεί».

Το πρόβλημα είναι γνωστό στη ΔΕΥΑΜΒ και στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου αποφασίστηκε να εγκριθεί μελέτη για την υδροδότηση του οικισμού, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και να κατατεθεί αίτημα χρηματοδότησης στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί τροφοδοτικός αγωγός κατά μήκος της διανοιγμένης αγροτικής οδού και το δίκτυο θα συνδεθεί με τη δεξαμενή Διμηνίου και τη δεξαμενή Παλιουρίου, οι οποίες θα επικοινωνούν μεταξύ τους με αυτοματοποιημένο σύστημα.

Η προβλεπόμενη διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 12 μήνες.

Για την ανάδειξη αναδόχου, που θα αναλάβει την κατασκευή του έργου, θα γίνει διαγωνισμός.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου