ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν πληρώνω»… στην Αργαλαστή

δεν-πληρώνω-στην-αργαλαστή-887826

Δημότες, που υπέστησαν «εγκεφαλικά» με τους λογαριασμούς ύδρευσης, προχωρούν σε στάση πληρωμών και ετοιμάζονται για αγωγές εναντίον του Δήμου

Στάση πληρωμών από δημότες της Αργαλαστής, οι οποίοι τις προηγούμενες εβδομάδες υπέστησαν «εγκεφαλικά» ανοίγοντας τους λογαριασμούς ύδρευσης. Δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά, που τους χρεώθηκαν, ούτε τα νέα αντίστοιχα με τη χαμηλότερη κλίμακα, τα οποία προέκυψαν μετά από ενστάσεις που κατέθεσαν και ότι θα προσφύγουν νομικά εναντίον του Δήμου Νοτίου Πηλίου για τις «αυθαίρετες», όπως τις χαρακτηρίζουν, χρεώσεις.

Οπως είχε καταγράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, πολίτες καλούνται να πληρώσουν για το νερό «αστρονομικά» ποσά, που ξεκινούν από τις 3.000 ευρώ και μπορεί να φθάσουν και τις 7.000 ευρώ! Χαρακτηριστικό το παράδειγμα οικιακού καταναλωτή, που καλείται να πληρώσει λογαριασμό 4.276 ευρώ σε ρολόι, που όπως αναφέρει ποτέ δεν υπήρξε.

Ενας από τους δημότες διαμαρτυρήθηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον λογαριασμό ύψους 5.000 (!) που καλείται να πληρώσει.

Οπως έγινε γνωστό, μόνο στη δημοτική ενότητα Αργαλαστής περί τους 60 – 70 δημότες έλαβαν λογαριασμούς και καλούνται να καταβάλουν εξωπραγματικά ποσά για καταναλώσεις νερού.

Μαζικές ήταν οι ενστάσεις δημοτών στο γραφείο ύδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του γραφείου, Γεώργιο Μανούδη, «μετά από επανέλεγχο που έγινε από τον υδραυλικό του Δήμου, αποδεικνύεται ότι η τελευταία μέτρηση των υδρομέτρων της Δημοτικής Ενότητας Αργαλαστής δεν χρήζει διόρθωσης, διότι είναι ορθή, με τη λειτουργία των ρολογιών να μην έχει κανένα πρόβλημα. Κατά συνέπεια, τα κυβικά που καταχωρήθηκαν ως κατανάλωση του β’ εξαμήνου 2021 είναι αυξημένα λόγω ανακριβών καταμετρήσεων των προηγούμενων περιόδων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η πληθώρα των κυβικών μέτρων που χρεώνονται οι ενιστάμενοι στον λογαριασμό του β’ εξαμήνου 2021 να αυξάνει κατά πολύ το τελικό ποσό πληρωμής εξαιτίας της κλιμάκωσης χρέωσης των κυβικών μέτρων».

Μάλιστα, ο ίδιος εισηγήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής την επαναχρέωση των λογαριασμών β’ εξαμήνου στη δημοτική ενότητα Αργαλαστής με τη χαμηλότερη κλίμακα χρέωσης, δηλαδή με 0,50 ευρώ ανά κυβικό μέτρο για το σύνολο των κυβικών μέτρων που έχουν καταναλωθεί και χρεωθεί σε δημότες.

Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε την εισήγηση, ωστόσο και πάλι οι κάτοικοι αντιδρούν. Ζήτησαν και ενημερώθηκαν για το καταστατικό λειτουργίας της υπηρεσίας ύδρευσης και υποστηρίζουν ότι πουθενά δεν προβλέπει αναδρομική χρέωση κυβικών σε περίπτωση που η υπηρεσία έχει κάνει λάθος. Αντιθέτως, προβλέπεται χρέωση με βάση τον συνυπολογισμό των πέντε τελευταίων λογαριασμών. «Μας χρέωσαν 2.100 κ.μ. νερού που αρκούν για να γίνει η Αργαλαστή… πισίνα», διαμαρτύρεται δημότης.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά και θα προσφύγουν με αγωγές εναντίον του Δήμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου