ΤΟΠΙΚΑ

Σταθερά δημοτικά τέλη στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου 

σταθερά-δημοτικά-τέλη-στον-δήμο-ζαγ-887840

Σταθερά πρόκειται να παραμείνουν για μία ακόμη χρονιά τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Η εισήγηση για τα τέλη του 2023 έρχεται προς συζήτηση στην οικονομική επιτροπή, που συνεδριάζει αύριο, Δευτέρα, στις εννέα το πρωί.

Θα συζητηθούν τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας, άρδευσης, κοινόχρηστων χώρων, χρήσης πεζοδρομίων και πλατειών, αιγιαλού και παραλίας, διαφήμισης, λαϊκών αγορών, ηλεκτροδοτούμενων χώρων, ακίνητης περιουσίας, τέλεσης γάμων, αλλά και τα τέλη για βραχυχρόνιες μισθώσεις (τύπου Airbnb).

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Αποστόλη Κοντογιώργο, εισήγηση της δημοτικής αρχής είναι τα τέλη να παραμείνουν σταθερά και το 2023, παρά τις αυξημένες οικονομικές ανάγκες του Δήμου. «Αυτή τη στιγμή τα δημοτικά ταμεία έχουν επιβαρυνθεί κατά τουλάχιστον 30% εξαιτίας της ακρίβειας, δεν είναι όμως πρόθεσή μας να πληρώσουν οι δημότες. Θα αναζητήσουμε άλλες λύσεις για να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες, κρατώντας σταθερά τα δημοτικά τέλη», σημείωσε ο κ. Κοντογιώργος.

Σημειώνεται ότι προβλέπονται εκπτώσεις για ειδικές κατηγορίες πολιτών και συγκεκριμένα για πολύτεκνους, τρίτεκνους και άτομα με αναπηρία άνω του 67%. Οπως τα τελευταία χρόνια έτσι και για το νέο έτος προβλέπονται μηδενικά δημοτικά τέλη για δημότες, που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται από ακραία καιρικά φαινόμενα, που εκδηλώθηκαν από το 2018 και μετά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου