ΤΟΠΙΚΑ

Αυτοκίνητο καβάλησε πεζοδρόμιο στην Αγριά – Αγιο είχε ο ανήλικος, που έμπαινε σπίτι του

αυτοκίνητο-καβάλησε-πεζοδρόμιο-στην-875975

Αγιο είχε παιδί την ώρα που περνούσε την αυλόπορτα του σπιτιού του στην Αγριά. Δευτερόλεπτα αργότερα, το πεζοδρόμιο καβάλησε ΙΧ αυτοκίνητο μετά από σύγκρουση με άλλο όχημα και σταμάτησε μπροστά στην εξώπορτα της μονοκατοικίας. Πρόκειται για σπίτι στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Δρακείας στην Αγριά, η ιδιοκτήτρια του οποίου,έχει δει κατ’ επανάληψη αυτοκίνητα να «ορμούν» μετά από τροχαία πάνω στο σπίτι της, σταματώντας σε τοίχους, ακόμη και μπροστά στην αυλόπορτά της. Πρόκειται για σημείο – καρμανιόλα στην Αγριά, για το οποίο ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Ζάχος κατέθεσε εκ νέου ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο, με στόχο τη λήψη μέτρων προστασίας της οικίας, αλλά και ανθρώπινων ζωών.

Το νέο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις τρεις προχθές μετά το μεσημέρι. Αυτοκίνητο, που κατέβαινε από την οδό Δρακείας συγκρούστηκε με διερχόμενο από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως όχημα.

Από τη σφοδρή σύγκρουση το ένα εκ των δύο οχημάτων εξετράπη της πορείας του, καβάλησε πεζοδρόμιο και κατέληξε μπροστά στην αυλόπορτα γωνιακής μονοκατοικίας. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, την πόρτα είχε μόλις περάσει παιδί της οικογένειας, που κατοικεί στο σπίτι, και από τύχη δεν υπήρξαν χειρότερα.

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, που άκουσε τον εκκωφαντικό ήχο της σύγκρουσης, πετάχτηκε έξω για να δει τι είχε συμβεί. Για μία ακόμη φορά είδε αυτοκίνητο να έχει σταματήσει σε απόσταση αναπνοής από την αυλόπορτά της.

Από το τροχαίο δεν σημειώθηκαν σοβαροί τραυματισμοί. Ωστόσο για μία ακόμη φορά φάνηκε η επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου. Γείτονες ανέφεραν ότι από τον Αύγουστο έχουν σημειωθεί τρία πανομοιότυπα τροχαία στη διασταύρωση – καρμανιόλα. Η ιδιοκτήτρια της μονοκατοικίας μιλά για τουλάχιστον επτά περιστατικά αυτοκινήτων, που έχουν καταλήξει πάνω στους τοίχους και την πόρτα του σπιτιού της.

Μολονότι στην οδό Δρακείας υπάρχουν δύο μεγάλες πινακίδες STOP, γραμμές και σήμα STOP επί του οδοστρώματος, οδηγοί που κατεβαίνουν από τη Δράκεια προς την Αγριά συχνά παραβιάζουν την προτεραιότητα και σημειώνονται τροχαία ατυχήματα με διερχόμενα από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως οχήματα. Στο παρελθόν σημειώθηκαν και τραυματισμοί.

Για το θέμα έχει παρέμβει στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου ο δημοτικός σύμβουλος από την Αγριά Μπάμπης Ζάχος, ο οποίος και χθες κατέθεσε νέα ερώτηση, ζητώντας τη λήψη μέτρων και συγκεκριμένα την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών.

Οπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Ζάχος, «στην Αγριά, στη διασταύρωση των οδών Δρακείας και Εθνικής Αντιστάσεων, σημειώνονται πολλά ατυχήματα (συγκρούσεις οχημάτων) και στο παρελθόν σημειώθηκαν και τραυματισμοί. Επειδή αυτό γίνεται όλο και πιο συχνά, θα πρέπει εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες. Μελέτη και έγκριση υπάρχουν από την περίοδο που υπήρχε Δήμος Αγριάς. Υπάρχει η βούληση εκ μέρους της δημοτικής αρχής για την κατασκευή αυτού του έργου προς αποφυγή νέων ατυχημάτων;» αναφέρει.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου