ΤΟΠΙΚΑ

«Ενήργησε ως Ανθρωπος» ο αστυνομικός που έβγαλε από την «ομηρία» 4μελή οικογένεια

ενήργησε-ως-ανθρωπος-ο-αστυνομικός-876495

«Ενήργησε ως Ανθρωπος, με το άλφα κεφαλαίο. Η συμπεριφορά του αστυνομικού του Α.Τ. Βόλου μάς τιμά όλους», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας Αργύρης Διχτάς για τον αστυνομικό, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα, αργά το απόγευμα, έδωσε τέλος στην «ομηρία» τετραμελούς οικογένειας, με μία κίνηση ανθρωπιάς.

Πρόκειται για τον αστυνομικό, ο οποίος έβγαλε και πλήρωσε από την τσέπη του το αντίτιμο των 20 ευρώ για τη βενζίνη, που έβαλε στο αυτοκίνητό της τετραμελής οικογένεια, προκειμένου να μην αναγκαστεί να συλλάβει πατέρα, μητέρα και τα δύο μικρά τους κορίτσια, ηλικίας 4,5 και 8,5 ετών, που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο.

Οπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, η οικογένεια σταμάτησε σε ένα βενζινάδικο μετά τα ψώνια που έκανε στο μάρκετ, λίγο πριν επιστρέψει στο σπίτι. Εβαλε βενζίνη, αλλά όταν επιχείρησε να πληρώσει το αντίτιμο, η κάρτα δεν περνούσε από το μηχάνημα POS, διότι είχε αποφορτιστεί.

Προσφέρθηκαν να αφήσουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες και να μπορέσουν να πάνε σπίτι να πάρουν μετρητά, που δεν είχαν μαζί τους, ωστόσο ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου, δίνοντας τηλεφωνικές εντολές στην υπάλληλό του, επέμενε να παραμείνουν στο σημείο μέχρι να φθάσει η αστυνομία.

Ο ίδιος από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής επέμενε στην κατάθεση μήνυσης σε βάρος της οικογένειας και απαιτούσε τη σύλληψή της, πριν ο αστυνομικός, που κλήθηκε να επιληφθεί της υπόθεσης, βγάλει 20 ευρώ και πληρώσει ο ίδιος από την τσέπη του το αντίτιμο της βενζίνης βάζοντας τέλος στην απίστευτη περιπέτεια του ζευγαριού και των δυο μικρών του κοριτσιών, που παρέμεναν στο αυτοκίνητο.

Για το θέμα υπήρξε χθες πανελλήνιο ενδιαφέρον, ωστόσο ο αστυνομικός – πρωταγωνιστής θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. «Είναι αξιέπαινη η πράξη του, αλλά και η μετέπειτα στάση του. Θέλει να κρατήσει την ανωνυμία όχι μόνο από ταπεινότητα, αλλά και επειδή ήταν μία κίνησης ανθρωπιάς. Ενήργησε ως Ανθρωπος με άλφα κεφαλαίο και αυτό μας τιμά όλους. Εκανε καλό στην ψυχή του και στο κοινωνικό σύνολο, προσφέροντας από το υστέρημά του», σημείωσε ο κ. Διχτάς, μιλώντας στη μεσημεριανή εκπομπή του Astra.

Oπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, το ποσό δεν είναι αμελητέο για τον σημερινό μισθό ενός αστυνομικού, που καλείται να αντεπεξέλθει οικονομικά στις σημερινές δυσκολίες. Μάλιστα, όπως ανέφερε, δεν είναι η πρώτη φορά, που αστυνομικοί βάζουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουν ανάγκες που θα έπρεπε να καλύπτονται από άλλους φορείς. «Καθημερινά, στο σπίτι μας, στο αστυνομικό μέγαρο, στα κρατητήρια, αστυνομικοί πληρώνουν για να παρέχουν τα ελάχιστα στους κρατούμενους, που δεν προσφέρουν οι κοινωνικές υπηρεσίες. Και δεν είναι λίγες οι φορές που αστυνομικοί καλούνται να δώσουν τέτοιες λύσεις απέναντι σε παράλογες απαιτήσεις πολιτών για να αποφευχθούν τα χειρότερα», τονίζει ο κ. Διχτάς.

«Ανάρμοστες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στον κλάδο μας»

Για τη συμπεριφορά μέλους του κλάδου των πρατηριούχων, ο οποίος επέμενε στη σύλληψη οικογένειας για βενζίνη αξίας 20 ευρώ, θέτοντάς τους σε «ομηρία», παρενέβη η πρόεδρος του τοπικού συλλόγου, Βάσω Κοντοχρήστου. «Ως επαγγελματίες θα πρέπει να τηρούμε τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας. Τέτοιες ανάρμοστες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στον κλάδο μας», σημείωσε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου