ΤΟΠΙΚΑ

Αναβαθμίζεται το δίκτυο ύδρευσης

αναβαθμίζεται-το-δίκτυο-ύδρευσης-884613

Πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης κατέθεσε ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, διεκδικώντας χρηματοδότηση 3,7 εκατ. ευρώ

Πρόταση χρηματοδότησης με το ποσό των 3,7 εκατ. ευρώ κατέθεσε στο Ταμείο Ανάκαμψης ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης στις δύο δημοτικές του ενότητες.

Η απόφαση για την κατάθεση της πρότασης λήφθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, κατά πλειοψηφία, καθώς εκπρόσωποι των αντιπολιτεύσεων, οι Μαρία Σαμαρά και Απόστολος Κατσιφός, δήλωσαν ότι διαφωνούν με το κατεπείγον της συνεδρίασης. «Το Υπουργείο είχε δώσει προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων έως τις 31 Ιουλίου και μετά έδωσε δεύτερη παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Λίγες ώρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας μάς στέλνετε να λάβουμε γνώση μίας μελέτης 366 σελίδων και να αποφασίσουμε εντός λίγων ωρών επί του θέματος. Καλούμαστε να ψηφίσουμε κάτι για το οποίο δεν μας δίνετε τη δυνατότητα να λάβουμε γνώση επί της ουσίας του θέματος και δεν είναι η πρώτη φορά», ανέφεραν και δήλωσαν «παρών». Η υποβολή της πρότασης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 3.747.700 ευρώ και η διάρκεια της σύμβασης με τον ανάδοχο που θα προκύψει θα είναι 15 μηνών. Οι 12 μήνες αφορούν στην κατασκευή του έργου, ενώ για διάστημα τριών μηνών θα γίνει δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος. Επιπλέον ο ανάδοχος θα αναλάβει την εκπαίδευση του προσωπικού.

Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος βελτίωσης της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης και μείωσης των απωλειών του πόσιμου νερού και του ποσοστού του μη τιμολογούμενου νερού του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου. Ο έλεγχος θα αφορά στα αντλιοστάσια, τις γεωτρήσεις, τις δεξαμενές ύδρευσης, ενώ θα εγκατασταθεί υδραυλικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός για την παρακολούθηση των παροχών, των καταναλώσεων, διαρροών και ποιοτικών χαρακτηριστικών του νερού στα εσωτερικά δίκτυα.

Το σύστημα τηλελέγχου – τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών θα αποτελείται από τον κεντρικό σταθμό ελέγχου, ο οποίος θα βρίσκεται εγκατεστημένος στα κεντρικά γραφεία του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, στο κτίριο του Δημαρχείου. Ο σταθμός θα συνδεθεί μέσω επικοινωνιακού εξοπλισμού με 16 τοπικούς σταθμούς ελέγχου σε επιλεγμένες θέσεις του εξωτερικού υδραγωγείου, εκ των οποίων δέκα στη Ζαγορά και έξι στο Μούρεσι. Θα συνδεθεί επίσης με επτά τοπικούς σταθμούς ελέγχου πίεσης στα εσωτερικά δίκτυα διανομής (τέσσερις σε Ζαγορά και τρεις σε Μούρεσι), με τους πέντε τοπικούς σταθμούς ελέγχου ποιότητας του νερού και τους 6.025 ψηφιακούς υδρομετρητές, εκ των οποίων οι 3.440 σε παροχές στη Ζαγορά και οι 2.585 σε παροχές στη δημοτική ενότητα Μουρεσίου.

Τέλος προβλέπεται η προμήθεια φορητών σταθμών ελέγχου, μέσω των οποίων θα πραγματοποιείται ο εντοπισμός των διαρροών, ο έλεγχος της ποιότητας του νερού και η συλλογή των δεδομένων από τους ψηφιακούς υδρομετρητές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου