ΤΟΠΙΚΑ

Τέσσερις μήνες άταφος

τέσσερις-μήνες-άταφος-879922

Τέσσερις μήνες άταφος, με τη σορό του να φυλάσσεται σε ψυκτικό θάλαμο του Νοσοκομείου Βόλου, χωρίς κανείς να τον έχει αναζητήσει προκειμένου να του αποδώσει τις μετά θάνατον τιμές… Συνεχίζεται και μετά θάνατον το δράμα 64χρονου από τα Σκόπια, ο οποίος στις 12 Μαΐου είχε βρεθεί πνιγμένος στη θάλασσα, σε απόσταση 200 μέτρων από την ακτή, στο ύψος του Ενυδρείου, στον Βόλο. Ο άτυχος άνδρας, που ζούσε και εργαζόταν επί σειρά ετών στη Σκιάθο, είχε έρθει στον Βόλο προκειμένου να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για να ακολουθήσει θεραπεία κατά του καρκίνου, βρέθηκε όμως πνιγμένος.

Ολο αυτό το διάστημα αναζητούνται συγγενείς του άτυχου άνδρα, η σορός του οποίου παραμένει στα αζήτητα. Σύμφωνα με έγγραφα από το Υπουργείο Εσωτερικών, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και την Πρεσβεία της Βόρειας Μακεδονίας, που κατατέθηκαν στη διεύθυνση Κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου, δεν βρέθηκαν συγγενείς του 64χρονου για την ανάληψη των εξόδων κηδείας και ταφής του. Επίσης, από την Πρεσβεία της Βόρειας Μακεδονίας δεν προβλέπεται κάποια διαδικασία, με αποτέλεσμα επί τέσσερις μήνες η σορός να βρίσκεται σε ψυκτικό θάλαμο του Νοσοκομείου.

Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε ως εξαιρετικά επείγον από τη Διεύθυνση Κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου, η οποία ανέθεσε σε γραφείο τελετών του Βόλου, την κηδεία του 64χρονου.

Τα έξοδα της κηδείας καθώς και η έγκριση της δωρεάν ταφής του και εκταφής του μετά την παρέλευση της προβλεπόμενης τριετίας, εγκρίθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, δίνοντας τέλος στο μετά θάνατον δράμα του άτυχου άνδρα.

Το δραματικό τέλος με τον 64χρονο είχε συγκλονίσει τη Σκιάθο, όπου έμενε και εργαζόταν για περίπου 20 χρόνια. Λίγο πριν την αναχώρησή του για Βόλο προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία, είχε φροντίσει να πάρει όλα τα υπάρχοντά του από το δωμάτιο που έμενε και να τα χαρίσει σε φίλο του, καθάρισε τον χώρο και έκλεισε κάθε υποχρέωσή του. Ηταν μόνος στη ζωή και ποτέ δεν τον επισκέφθηκε κανένας συγγενής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου