ΤΟΠΙΚΑ

Ετσι θα γίνει η πλατεία Αργαλαστής

ετσι-θα-γίνει-η-πλατεία-αργαλαστής-881665

Διαγωνισμό για την ανάπλαση του σημείου προκήρυξε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Αλλάζει όψη του κέντρο της Αργαλαστής, με έργο προϋπολογισμού 1.085.000 ευρώ για την «ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των γύρω δρόμων».

Διαπλάτυνση πεζοδρομίων, δημιουργία νέων προσβάσιμων σε ΑμεΑ, νέος φωτισμός είναι μερικές από τις παρεμβάσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Αργαλαστής, προϋπολογισμού 1.085.000 ευρώ.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου προκήρυξε ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για το έργο που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ενέργειας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού προσφορές θα κατατίθενται έως τις 26 Οκτωβρίου, στις 14:00 και το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει στις 2 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί.

Το έργο αφορά στην πλακόστρωση της κεντρικής πλατείας της Αργαλαστής, της πλατείας «Παζαρούλι» που βρίσκεται δίπλα από την κεντρική και δύο κοινόχρηστους χώρους, που βρίσκονται μπροστά από το νέο δημαρχείο και απέναντι από τα ΚΕΠ, καθώς και στη λιθόστρωση του οδικού δικτύου του κέντρου της τοπικής κοινότητας Αργαλαστής, συνολικού μήκους 630μ. περίπου. Επιπρόσθετα, στους χώρους στους οποίους θα γίνουν παρεμβάσεις αλλά και στο οδικό δίκτυο, θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα.

Το έργο αυτό είναι ζωτικής σημασίας, καθώς θα αναβαθμίσει αισθητικά όχι μόνο την τοπική κοινότητα Αργαλαστής, αλλά και όλη την εικόνα του Δήμου. Εκτός από τη λιθόστρωση του οδικού δικτύου, προβλέπεται επίσης δημιουργία μεγαλύτερου πεζοδρομίου, στο τμήμα που ενώνει την κεντρική πλατεία με την επαρχιακή οδό (συνολικό πλάτος 1,80μ. περίπου) καθώς και νέα πεζοδρόμια, στα οποία θα δημιουργηθούν ράμπες και λωρίδες όδευσης τυφλών, με στόχο την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία. Μέσω των έργων θα γίνεται απρόσκοπτη κίνηση των πεζών και θα μειωθεί κατά πολύ η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα θα επιτευχθεί η διατήρηση της παραδοσιακής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Παράλληλα, θα αντικατασταθούν οι παλαιοί αγωγοί ύδρευσης που βρίσκονται κατά μήκος του οδικού δικτύου και θα απομακρυνθούν τα όμβρια ύδατα από το κατάστρωμα των οδών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου