ΤΟΠΙΚΑ

Ατυπη… λαϊκή αγορά στην Αργαλαστή

ατυπη-λαϊκή-αγορά-στην-αργαλαστή-878791

Διαμαρτυρίες παραγωγών για «γκέτο» που έχει δημιουργηθεί όσο καθυστερεί η προκήρυξη θέσεων

Ηταν τον περασμένο Ιανουάριο, όταν το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου λάμβανε απόφαση για τη λειτουργία νέας λαϊκής αγοράς στην Αργαλαστή. Από τότε έως και σήμερα, οι θέσεις δεν έχουν προκηρυχθεί και υπάρχουν διαμαρτυρίες παραγωγών ότι σήμερα λειτουργεί ως… «γκέτο».

Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η νέα λαϊκή αγορά προβλέπεται να λειτουργεί σε δημοτικό χώρο επί των οδών Αργαλαστής – Βόλου και Αργαλαστής – Ξινόβρυσης, όπου θα μπορούν να δραστηριοποιούνται πενήντα επαγγελματίες και παραγωγοί πωλητές. Σύμφωνα με την απόφαση η λαϊκή αγορά θα λειτουργεί κάθε Σάββατο με δυνατότητα μετάθεσης της λειτουργίας της σε επίσημες αργίες και γιορτές, ενώ οι πάγκοι θα πρέπει να είναι διαστάσεων τριών επί δυόμισι μέτρων.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής κατένειμε τις θέσεις ως εξής: για τους παραγωγούς προβλέπονται 25 θέσεις εκ των οποίων οι 9 για οπωροκηπευτικά, οι 4 για διάφορα άλλα αγροτικά προϊόντα (π.χ. ελιές), 4 ακόμη για μέλι, 4 για άνθη και 4 για προϊόντα οικοτεχνίας.

Για τους επαγγελματίες προβλέπονται επιπλέον 25 θέσεις, εκ των οποίων οι 25 για βιομηχανικά είδη και 3 για πρωτογενή διατροφικά προϊόντα γης.

Ωστόσο, όπως διαμαρτύρονται επαγγελματίες έως και σήμερα δεν έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πωλητές που δραστηριοποιούνται χωρίς να έχουν άδειες και να καταβάλλουν τέλη στον Δήμο, ενώ όποιος επιχειρήσει να στήσει τον δικό του πάγκο και να πουλήσει τα προϊόντα του, εκδιώκεται κακήν κακώς. Θα πρέπει να γίνει προκήρυξη θέσεων και να δοθεί λύση στο πρόβλημα», αναφέρουν επαγγελματίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου