ΑΛΜΥΡΟΣ

Κραυγή αγωνίας από την Υπηρεσία Καθαριότητας

κραυγή-αγωνίας-από-την-υπηρεσία-καθαρ-879009

Δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό θέτουν σε κίνδυνο την εξυπηρέτηση καθημερινών αναγκών

Κραυγή αγωνίας από την υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αλμυρού για την κάλυψη ακόμη και στοιχειωδών καθημερινών αναγκών του σε περίπτωση που δεν καταφέρει να κρατήσει δέκα εργαζόμενους που προσλήφθηκαν με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Πρόκειται για δέκα εργαζόμενους που στελεχώνουν την υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου και οι οποίοι έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα με στόχο την παραμονή τους στην εργασία τους μετά τη λήξη των συμβάσεών τους. Η αίτησή τους συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις αρχές της εβδομάδας και στο πλευρό τους βρέθηκε με απόφαση της οικονομικής επιτροπής, ο Δήμος Αλμυρού, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη νευραλγική υπηρεσία είναι αποδεκατισμένη από προσωπικό. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλμυρού, Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, «μετά από μακρά περίοδο απαγόρευσης τακτικών προσλήψεων αλλά και με την επικείμενη συνταξιοδότηση τριών ατόμων, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο του δήμου. «Το Κράτος έχει μεταβιβάσει πολλές αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς ταυτόχρονα την έγκριση των ανάλογων προσλήψεων και των απαιτούμενων πιστώσεων», σημείωσε ο κ. Χατζηκυριάκος.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Δήμος επιθυμεί την παραμονή των εργαζόμενων. «Οι ελλείψεις σε επίπεδο προσωπικού είναι δραματικές. Ο δήμος, σε περίπτωση αποχώρησης των εργαζομένων από την εργασία τους θα βρεθεί σε σημείο να μη μπορεί να ανταποκριθεί στα βασικά καταστατικά καθήκοντά του, που είναι εκτός των άλλων, η εξασφάλιση καθαρού, ασφαλούς και υγειούς περιβάλλοντος για τους δημότες», ανέφερε υποστηρίζοντας ότι τα δημοτικά ταμεία μπορούν να καλύψουν την δαπάνη μισθοδοσίας των δέκα εργαζομένων.

«Ο δήμος θα κληθεί να αντιμετωπίσει ανεπίλυτα προβλήματα αν απολυθούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι», υπογράμμισε από την πλευρά του και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Λεωνίδας Βούλγαρης.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να κοινοποιηθεί στον δήμο το επόμενο χρονικό διάστημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου