ΤΟΠΙΚΑ

Μέτρα στην παραλιακή του Αη Γιάννη 

μέτρα-στην-παραλιακή-του-αη-γιάννη-889599

Ανοιχτή επιστολή παραθεριστή στην περιοχή για την έλλειψη κάγκελου στον πεζόδρομο πάνω από την παραλία

Την έλλειψη προστατευτικών κιγκλιδωμάτων κατά μήκος του παραλιακού πεζοδρόμου του Αη Γιάννη θίγει σε ανοιχτή επιστολή του παραθεριστής στην περιοχή. Οπως αναφέρει, σημεία του πεζοδρόμου είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, λόγω υψομετρικής διαφοράς με την παραλία, και ζητά τη λήψη μέτρων για την προστασία κατοίκων και τουριστών του θερινού προορισμού.

Την επιστολή του, ο κ. Χ.Π., ο οποίος παραθερίζει με την οικογένειά του στο χωριό, απευθύνει προς τον δήμαρχο Ζαγοράς, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, αλλά και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και σε αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επισημάνω την τεράστια επικινδυνότητα του πεζόδρομου του Αγίου Ιωάννη.

Οπως ίσως θα έχετε προσέξει είναι καταφανής η έλλειψη κάγκελου μεταξύ του πεζόδρομου και της παραλίας. Η υψομετρική διαφορά δρόμου-παραλίας, σε ορισμένα σημεία είναι πάνω από τρία- τέσσερα μέτρα κάτι που σε συνδυασμό με την ύπαρξη βράχων από κάτω θα οδηγήσει σε τραγική κατάληξη σε περίπτωση ατυχήματος (απλό παραπάτημα, πρόσκαιρη απώλεια ισορροπίας, απροσεξία ενός παιδιού κ.λπ.).

Υπό τις παρούσες συνθήκες και με το συνωστισμό που επικρατεί, είναι δυστυχώς ζήτημα χρόνου μέχρι να συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα. Πέρα από τις τραγικές συνέπειες που τυχόν ατύχημα θα επιφέρει στον παθόντα και την οικογένειά του, ας μην ξεχνάμε και τις ποινικές συνέπειες αυτής της αμέλειας προς όλους τους υπευθύνους και την αμαύρωση της εικόνας του κατά τα άλλα όμορφου χωριού του Αγίου Ιωάννη.

Είμαι βέβαιος πως θα μεριμνήσετε για την επίλυση του εν λόγω ζητήματος και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου