ΤΟΠΙΚΑ

Σύνδεση Λεφοκάστρου – Καλάμου

σύνδεση-λεφοκάστρου-καλάμου-862764

Ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο η κατασκευή του δρόμου που θα μειώσει στο μισό την απόσταση

Εως τον Σεπτέμβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η οδική σύνδεση του οικισμού Λεφοκάστρου με τον οικισμό του Καλάμου Αργαλαστής, έργο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Μέσω της νέας σύνδεσης, η διαδρομή Λεφοκάστρου-Καλάμου μειώνεται στο μισό.

Υπενθυμίζεται ότι για το έργο είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου. Το έργο «Σύνδεση οικισμού Λεφοκάστρου με τον οικισμό Καλάμου της Δημοτικής Ενότητας Αργαλαστής» είναι προϋπολογισμού 760.500 ευρώ και κατακυρώθηκε σε εταιρεία η οποία είχε προσφέρει έκπτωση 44,15% διαμορφώνοντας το τελικό κόστος στις 424.721,08 ευρώ.

Το έργο αφορά στην ασφαλτόστρωση της υφιστάμενης αγροτικής οδού που συνδέει τον Κάλαμο με το Λεφόκαστρο η διέλευση της οποίας είναι εξαιρετικά δυσχερής ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο. Η χάραξη της νέας οδού θα προσαρμοστεί στη χάραξη της υφιστάμενης.

Η σύνδεση του Λεφοκάστρου με τον Κάλαμο πραγματοποιείται σήμερα μέσω των οδών Λεφόκαστρο – Αργαλαστή, μήκους περίπου 8,30χλμ και Αργαλαστή – Κάλαμος, μήκους περίπου 6,60χλμ. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι περίπου 14,90χλμ.

Με την υλοποίηση του έργου η σύνδεση των οικισμών θα γίνεται από τα οδικά τμήματα, συνολικού μήκους 6,2 χλμ:

-Ασφαλτοστρωμένη οδό: Λεφόκαστρο – Διασταύρωση με αγροτική οδό προς Κάλαμο, μήκους περίπου 3,0χλμ

-Αγροτική – οδό προς Κάλαμο, μήκους περίπου 3,2χλμ η οποία αποτελεί το αντικείμενο του έργου.

Με το συγκεκριμένο έργο θα διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των κατοίκων και επισκεπτών και θα λυθεί σε μεγάλο βαθμό και το πρόβλημα της πρόσβασης για τους αγρότες της περιοχής. Σημειώνεται ότι ο δρόμος διέρχεται σε όλο το μήκος του από καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Πρόσφατα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, ενέκρινε αίτημα παράτασης που κατέθεσε ο ανάδοχος. Η εταιρεία επικαλέστηκε «δυσχέρεια» στην εκτέλεση των εργασιών καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου και των συνθηκών διασποράς του κορονοϊού» και ζήτησε τρίμηνη παράταση. Ο δρόμος, αναμένεται να παραδοθεί στις 17 Σεπτεμβρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου