ΤΟΠΙΚΑ

1η Σεπτεμβρίου στις θέσεις τους

1η-σεπτεμβρίου-στις-θέσεις-τους-863075

Την 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει όλοι οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στα σχολεία τους, με στόχο την ομαλή και με τις λιγότερες κατά το δυνατό ελλείψεις προσωπικού. Αυτός είναι ο στόχος του Υπουργείου Παιδείας, για τον οποίο ενημερώθηκαν οι διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης και Γιώργος Πολύζος αντίστοιχα, οι οποίοι συμμετείχαν στην προχθεσινή τηλεδιάσκεψη με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και το σύνολο των 116 νέων διευθυντών εκπαίδευσης.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, οι δύο διευθυντές ενημερώθηκαν για το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών, που αφορούν στους διορισμούς εκπαιδευτικών, τις προσλήψεις αναπληρωτών και τις τοποθετήσεις. Το σύνολο των διαδικασιών θα «τρέξει» τον Αύγουστο, προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει όσο το δυνατό πιο ομαλά.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε, την 1η Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν στις σχολικές μονάδες και της Μαγνησίας. Στη Μαγνησία θα διοριστούν συνολικά 92 εκπαιδευτικοί. Η πλειονότητα των διορισμών αφορά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που θα γίνουν συνολικά 61. Συγκεκριμένα, βάσει του ΦΕΚ, προβλέπονται 32 διορισμοί δασκάλων στην α’ Μαγνησίας και 21 στη β’. Επίσης θα διοριστούν επτά νηπιαγωγοί εκ των οποίων πέντε στην α’ και δύο στη β’ Μαγνησίας και ένας διορισμός εκπαιδευτικού γαλλικής γλώσσας για τη β΄Μαγνησίας. Συνολικά 31 διορισμοί καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων προβλέπονται και για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Σε επίπεδο γενικής παιδείας θα γίνουν πέντε διορισμοί καθηγητών στην α’ και δέκα διορισμοί καθηγητών στη β’ Μαγνησίας, στην ειδική αγωγή προβλέπονται 11 διορισμοί στην α’ και πέντε στη β’ περιοχή και τέλος επτά διορισμοί θα γίνουν για το Μουσικό Σχολείο.

Από 2 έως 6 Αυγούστου οι διευθύνσεις θα πρέπει να εντάξουν τους εκπαιδευτικούς στο μητρώο ανθρώπινου δυναμικού και από 17 έως 24 Αυγούστου θα κληθούν να αναλάβουν υπηρεσία.

Στο μεσοδιάστημα, θα δρομολογηθούν και οι προσλήψεις αναπληρωτών. Από 2 έως 16 Αυγούστου θα βγουν τα λειτουργικά κενά, από 17 έως 19 Αυγούστου θα εγκριθούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στις 26 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα ονόματα και στις 29 Αυγούστου οι αναπληρωτές θα κληθούν να δηλώσουν κατά σειρά προτεραιότητας τα σχολεία στα οποία επιθυμούν να υπηρετήσουν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου