ΤΟΠΙΚΑ

Εξώδικα στέλνει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου για τα αιολικά πάρκα

εξώδικα-στέλνει-ο-δήμος-νοτίου-πηλίο-867478

Στην αποστολή και εξώδικων επιστολών προς τις ιδιωτικές εταιρίες που έχουν υποβάλει, δια μέσω της αρμόδιας Αρχής (ΡΑΕ), αιτήματα κατασκευής αιολικών πάρκων, στην περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, πρόκειται να προχωρήσει η δημοτική αρχή με απόφαση της οικονομικής επιτροπής.

Ηδη το δημοτικό συμβούλιο έχει ομόφωνα γνωμοδοτήσει αρνητικά κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας τριών φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή και έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, όταν θα συζητηθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων των τριών επενδύσεων.

Πέραν των παραπάνω, ο Δήμος θα στείλει και εξώδικα στις εταιρείες.

Στις 16 Ιουνίου 2022 ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έλαβε έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 234643/2022 Ανακοίνωση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, της Γραμματείας Περιφερειακού Συμβουλίου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την οποία ενημερώνει τον Δήμο Νοτίου Πηλίου ότι έχει διαβιβαστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΦΜΠΕ) του έργου «Κατασκευή και λειτουργία συγκροτήματος τριών (3) αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στις θέσεις «Πετρογούρνα» των δημοτικών ενοτήτων Σηπιάδος και Αργαλαστής ισχύος 31,8mw, στη θέση «Σταυρός» στη δημοτική ενότητα Σηπιάδος ισχύος 31,8mw και στη θέση «Ψηλή Ράχη», στη δημοτική ενότητα Σηπιάδος ισχύος 21,2mw. Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου και όλα τα συλλογικά του όργανα, έχουν εκφράσει στις αρμόδιές αρχές αλλά και σε όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου την κάθετη αντίθεση τους στην δημιουργία αιολικών πάρκων στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή του Δήμου.

«Πέραν όμως των αρμόδιων φορέων και αρχών, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, οφείλει να εκφράσει την αντίθεση του και απευθείας στους ενδιαφερόμενους ιδιώτες, ώστε να αποτραπεί και από μέρος τους

η επενδυτική δημιουργία αιολικών πάρκων στο Νότιο Πήλιο. Η αποστολή εξώδικών επιστολών, με την βούληση του Δήμου, είναι επιβεβλημένη», αναφέρεται στην εισήγηση της οικονομικής επιτροπής που εγκρίθηκε και ορίστηκε δικηγόρος για τη σύνταξη των εξωδίκων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου