ΤΟΠΙΚΑ

Πάρκαρε μέσα σε πάρκο!

πάρκαρε-μέσα-σε-πάρκο-868401

Μέσα σε πάρκο πάρκαρε χθες το μεσημέρι το όχημά του αθεόφοβος οδηγός. Βρήκε… παχιά σκιά για να μη χτυπά ο ήλιος το όχημά του και το άφησε πάνω στο γκαζόν κάτω από τα δέντρα του πάρκου, αγνοώντας κάθε κανόνα λειτουργίας της πόλης. Περιπατητές που είδαν μπροστά τους το αυτοκίνητο αγανάκτησαν και ανέλαβαν άμεσα δράση.

Φωτογράφισαν το παράνομα σταθμευμένο μέσα στο πάρκο όχημα και έστειλαν τη φωτογραφία στη Δημοτική Αστυνομία, ζητώντας άμεση παρέμβαση. Το συμβάν σημειώθηκε στο πάρκινγκ πάνω από την Πολυμέρη, στη συμβολή της με την οδό Αιολίδος. Εκεί βρήκε θέση… ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος φαίνεται να σκέφτηκε ότι στο συγκεκριμένο σημείο δεν κινδυνεύει και από πρόστιμο της Δημοτικής Αστυνομίας, δεδομένου ότι στην Πολυμέρη απαγορεύεται η στάση και στάθμευση. Δεν υπολόγισε όμως περιπατητές που δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν μπροστά τους είδαν το αυτοκίνητο.

Η παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν άμεση. Υπάλληλοι μετέβησαν στο σημείο και επέβαλαν πρόστιμο. Δεν ήταν η μοναδική καταγγελία την οποία δέχθηκε χθες η υπηρεσία. «Τις τελευταίες ημέρες δεχόμαστε πολλά τηλεφωνήματα από δημότες που διαμαρτύρονται για ασυνείδητους οδηγούς που σταθμεύουν τα οχήματά τους όπου τους βολεύει, αγνοώντας στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας της πόλης», αναφέρει η αντιδήμαρχος, Νατάσσα Μορφογιάννη, η οποία έχει έρθει αντιμέτωπη με απίστευτα περιστατικά. Όπως για παράδειγμα οδηγού φορτηγού που είχε σταθμεύσει πάνω σε πεζοδρόμιο κι όταν του επιβλήθηκε κλήση απευθύνθηκε στην υπηρεσία για να… διαμαρτυρηθεί!

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους όχι μόνο στο κέντρο αλλά και σε συνοικίες εκτός, όπως σε Αλυκές, Αγριά και Ανω Βόλο, όπου επίσης γίνονται καταγγελίες, αποτελεί ο αριθμός των χθεσινών παραβάσεων που βεβαίωσαν υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, σε ελέγχους που είτε έκαναν στο κέντρο είτε μετά από καταγγελίες σε άλλες περιοχές.

Συνολικά βεβαιώθηκαν 75 παραβάσεις, μέσα σε τέσσερις ώρες, από τις οκτώ το πρωί έως τις δύο το μεσημέρι, εκ των οποίων οι 48 αφορούσαν σε παράνομη στάση και στάθμευση και οι 27 σε παράβαση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης. Από το σύνολο των περιπτώσεων που εξέτασε η υπηρεσία, οι 11 αφορούσαν σε καταγγελίες πολιτών μέσω Novoville και πέντε ακόμη έγιναν τηλεφωνικώς στην υπηρεσία.

Καταγγελίες για παράνομη στάθμευση με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας γίνονται και από οδηγούς των λεωφορείων, οι οποίοι κυρίως «κολλούν» στη στροφή της Πολυμέρη προς Δημητριάδος. «Οδηγοί φθάνουν να παρκάρουν μέχρι και την είσοδο του πάρκινγκ και δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία», σημειώνει η κ. Μορφογιάννη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου