ΤΟΠΙΚΑ

Επιστροφή Σαβελίδη στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας

επιστροφή-σαβελίδη-στη-δ-δ-ε-μαγνησίας-869585

Στο «τιμόνι» της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ως προϊστάμενος, επιστρέφει ο Σωκράτης Σαβελίδης με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των νέων διευθυντών Εκπαίδευσης. Αντίστοιχα, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας παραμένει ο Γιώργος Πολύζος.

Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια η υπουργική απόφαση τοποθέτησης των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είχαν προηγηθεί η ανακοίνωση των μορίων που συγκέντρωναν οι υποψήφιοι, οι δηλώσεις τους για τις διευθύνσεις στις οποίες επιθυμούσαν να τοποθετηθούν και πλέον ανακοινώθηκαν και οι πίνακες τοποθέτησής τους με βάση τα προσόντα, αλλά και την προσωπική τους επιλογή.

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Σαβελίδης επιστρέφει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όπου υπηρετούσε ως προϊστάμενος έως και το 2020, οπότε και τοποθετήθηκαν προσωρινοί αναπληρωτές διευθυντές μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των νέων στελεχών, που διήρκησε τελικώς δύο ολόκληρα χρόνια.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας αναλαμβάνει καθήκοντα ο Σωκράτης Σαβελίδης, στη Δ.Δ.Ε. Λάρισας η νυν αναπληρώτρια προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Βασιλική Ζιάκα, στη Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας ο Κωνσταντίνος Ζαχαρής, ενώ στη Δ.Δ.Ε. Τρικάλων τοποθετήθηκε ένας ακόμη Βολιώτης, ο Αλέξανδρος Καπανιάρης.

Αντίστοιχα, στη Δ.Π.Ε. Μαγνησίας παραμένει ο Γιώργος Πολύζος, στη Δ.Π.Ε. Λάρισας αναλαμβάνει η Αικατερίνη Καραγιώργου, στη Δ.Π.Ε. Καρδίτσας ο Κωνσταντίνος Γκόλτσος και στη Δ.Π.Ε. Τρικάλων ο Χρήστος Τρικάλης.

Οι νέοι διευθυντές Εκπαίδευσης καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία έως και την Πέμπτη 21 Ιουλίου, ενώ η θητεία τους θα είναι τετραετής και θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου 2026.

Οι νέοι διευθυντές αναμένεται να περάσουν και από εκπαίδευση το διήμερο 21 και 22 Ιουλίου.

Την εκπαίδευση θα κάνουν υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας σε θεματικές ενότητες, όπως τα μοντέλα διοίκησης, η ηγεσία και οι οργανωσιακές αλλαγές, η οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης, η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και η διαχείριση των κρίσεων.

«Πρώτο μέλημα η ποιοτική εκπαίδευση»

Ο Σωκράτης Σαβελίδης ο οποίος συγκέντρωσε τον υψηλότερο αριθμό μορίων είναι κάτοχος διδακτορικού διαχείρισης των κρίσεων στην εκπαίδευση, δύο μεταπτυχιακών στη διασφάλιση της ποιότητας στην εκπαίδευση και στην εκπαίδευση- αειφορία και περιβάλλον, έχει επιμορφωθεί στα αντικείμενα STEM και Ρομποτική και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, έχει προχωρήσει σε πλήθος δημοσιεύσεων σε ξένα περιοδικά, υπήρξε πρόεδρος στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας επί πέντε χρόνια και έχει υπηρετήσει σε διευθυντικές θέσεις στην εκπαίδευση επί 25 χρόνια, εκ των οποίων πέντε χρόνια ως διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τέσσερα χρόνια ως διευθυντής της ΑΣΠΑΙΤΕ.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η επιλογή μου στη θέση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας ως πρώτος μεταξύ ίσων. Η επιλογή αυτή της Πολιτείας με επιφορτίζει με δύναμη και ευθύνη ώστε να μπορέσω να σταθώ αρωγός στις προσπάθειες των μαθητών και το έργο των εκπαιδευτικών θέτοντας ως κύριο γνώμονα την υπηρεσία στον άνθρωπο. Η ποιοτική εκπαίδευση για κάθε μαθητή, η ανάπτυξη ευκαιριών για κάθε νέο ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, η διάχυση του πολιτισμού και η ανάδειξη του ανθρωπισμού σε κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, αποτελούν πρωταρχικό μέλημά μου. Η ακόμη μεγαλύτερη ανάδειξη του ευρωπαϊκού χαρακτήρα των σχολείων και η διεύρυνση των σχολικών δομών και η ποιοτική βελτίωση των υποδομών αποτελεί επίσης πρωταρχικό μέλημα μου. Εύχομαι να συνεχιστεί η άριστη συνεργασία μου με τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, τους φορείς εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού της Μαγνησιας, την τοπική αυτοδιοίκηση και βεβαίως τη Μητρόπολη Δημητριάδος και το Πανεπιστήμιό μας», ανέφερε ο κ. Σαβελίδης σε δήλωσή του.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου