ΤΟΠΙΚΑ

Τέλος Αυγούστου η αποκατάσταση του πεζόδρομου στο Παπά Νερό

τέλος-αυγούστου-η-αποκατάσταση-του-π-880301

Η πρόσβαση προς τον οικισμό είναι υποτυπώδης

Για τέλος του καλοκαιριού, συγκεκριμένα για τα τέλη Αυγούστου, προγραμματίζεται η πλήρης αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί στο Παπά Νερό. Η περιοχή δείχνει να χάνει την τουριστική σεζόν, καθώς ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο έχει βάσει σύμβασης χρονοδιάγραμμα έως τέλος Αυγούστου για να παραδώσει.

Αυτή τη στιγμή στον πεζόδρομο στην παραλία Παπά Νερό υπάρχει υποτυπώδης πρόσβαση. Ο πεζόδρομος έχει μπαζωθεί, δεν είναι όμως τσιμεντοστρωμένος, ούτε υπάρχει ο απαιτούμενος αστικός εξοπλισμός.

Στον πεζόδρομο στην παραλία Παπά Νερό και μάλιστα στην αρχή της διαδρομής είχαν αρχίσει να εμφανίζονται… συμπτώματα της παραλιακής του Αη Γιάννη που είχε καταρρεύσει το 2018, κόβοντας στα δύο τον οικισμό. Προς τα τέλη Ιανουαρίου του 2019 είχαν αρχίσει να εμφανίζονται ρωγμές. Ολόκληρο τμήμα της παραλιακής σε μήκος 25 μέτρων περίπου έχει υποστεί καθίζηση. Η θαλασσοταραχή «έσκαψε» από τα θεμέλια της παραλιακή οδό και το φαινόμενο άρχισε να επεκτείνεται.

Είχε υποχωρήσει τμήμα του κρηπιδώματος και η επίστρωση του πεζοδρόμου, ενώ έτσι όπως έφυγε η άμμος συμπαρέσυρε καλώδια και διακόπηκε και ο δημοτικός φωτισμός.

Οι πλάκες από τον πεζόδρομο κατέρρευσαν, ο οδηγός τυφλών έχει καταστραφεί και από την καθίζηση παρασύρθηκε ό,τι υπήρχε στο ενδιάμεσο: από παγκάκια έως στύλους δημοτικού φωτισμού.

Κλιμάκιο της δημοτικής αρχής είχε προχωρήσει σε αυτοψία και είχε δώσει άμεσα εντολή για την εκπόνηση μελέτης για την επίλυση του προβλήματος, έγινε διαγωνισμός, αναδείχθηκε ανάδοχος, εγκρίθηκε συμπληρωματική εργολαβία, ακόμη όμως το έργο βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου