ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς ναυαγοσώστες και αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ανατολικό Πήλιο

χωρίς-ναυαγοσώστες-και-αυτό-το-σαββα-894930

Εμειναν οι παραλίες στο Ανατολικό Πήλιο – Υποχρεωτική αναμονή για κατάθεση τυχόν… ενστάσεων, ενώ στον διαγωνισμό συμμετείχε μόνο μία εταιρεία!

Χωρίς ναυαγοσώστες και αυτό το Σαββατοκύριακο έμειναν οι πολυσύχναστες παραλίες του Ανατολικού Πηλίου, μολονότι, η εταιρεία που αναδείχθηκε μέσω του διαγωνισμού που διενεργήθηκε έχει ήδη ξεκινήσει το στήσιμο των ναυαγοσωστικών πύργων και εντός της εβδομάδας θα προχωρήσει και στην οριοθέτηση των παραλιών.

Η καθυστέρηση στην ανάληψη έργου από τη μοναδική εταιρεία που συμμετείχε στον διαγωνισμό του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου και πληρούσε τις προδιαγραφές, οφείλεται στην απίστευτη γραφειοκρατία. Για την κατακύρωση του διαγωνισμού, προβλέπεται μεταξύ άλλων και υποχρεωτικό διάστημα για κατάθεση τυχόν… ενστάσεων από άλλους συμμετέχοντες, με τη διαφορά ότι στον συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχε μόνο μία εταιρεία! «Είναι από τα απίστευτα που πρέπει να διαχειριστούμε. Πιστεύουμε ότι πλέον είμαστε στην τελική ευθεία και ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο τελικώς, θα τους δούμε τους ναυαγοσώστες στις παραλίες μας, μετά από δύο χρόνια», σημείωσε ο αντιδήμαρχος, Αποστόλης Σουλδάτος.

Πέρυσι, οι ακτές του δήμου είχαν μείνει αφύλακτες, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 160.000 ευρώ περίπου στον Δήμο. Το πρόστιμο ανακλήθηκε καθώς αναγνωρίστηκε ότι οι ακτές δεν έμειναν αφύλακτες με υπαιτιότητα του δήμου, ο οποίος προχώρησε σε τρεις διαγωνισμούς, οι οποίοι απέβησαν άκαρποι.

Το πρόβλημα ήταν απόρροια της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς δεν λειτούργησαν οι σχολές ναυαγοσωστικής και δεν βγήκαν νέοι ναυαγοσώστες.

Οπως προβλέπεται από την προκήρυξη, θα εγκατασταθούν δύο ναυαγοσώστες στο Χορευτό για πρώτη φορά. Βάσει της νομοθεσίας κάθε ναυαγοσώστης πρέπει να καλύπτει ακτίνα παραλίας 300 μέτρων.

Ναυαγοσώστες επίσης προβλέπονται στις παραλίες Παπά Νερό, Αη Γιάννης, Αγιοι Σαράντα και Μυλοπόταμος. Η εταιρεία που αναδείχθηκε υποχρεούται σε κάθε παραλία να έχει οργανωμένο φαρμακείο, απινιδωτή και σκάφος ενώ θα υπάρχει και ένα κεντρικό σκάφος το οποίο θα εποπτεύει το σύνολο των παραλιών για άμεση επέμβαση σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου