ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς πρόσβαση στην παραλία Πλάκα στον Αη Γιάννη

χωρίς-πρόσβαση-στην-παραλία-πλάκα-στο-894932

Μετά τις συνεχείς κατολισθήσεις τον χειμώνα – Η διέλευση γίνεται με… ευθύνη των διερχομένων

Κλειστή είναι η παραλιακή πρόσβαση προς την Πλάκα στην περιοχή του Αη Γιάννη, στην οποία πρόσβαση υπάρχει μόνο μέσω δρόμου πάνω από την παραλία που περνά από ξενοδοχείο της περιοχής.

Στην είσοδο του παραλιακού βραχώδους μονοπατιού το οποίο ακολουθούν επί σειρά ετών ντόπιοι και λουόμενοι για να βρεθούν στην όμορφη «αγκάλη» του Πηλίου δίπλα από το λιμάνι του Αη Γιάννη, έχουν κατολισθήσει βράχια, με αποτέλεσμα το ούτως ή άλλως δύσβατο μονοπάτι να είναι σχεδόν αδιάβατο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αποστόλη Σουλδάτο, στο σημείο προκλήθηκαν κατολισθήσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα και το μονοπάτι δεν καθαρίστηκε, καθώς έχει κριθεί επικίνδυνο. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αποκολλημένα βράχια έτοιμα να πέσουν. Η διέλευση είναι επικίνδυνη, κι όποιος παίρνει το ρίσκο, το κάνει υπ΄ευθύνη του», ανέφερε ο κ. Σουλδάτος.

Για την πρόσβαση στην Πλάκα, μόλις πρόσφατα, έγινε τσιμεντόστρωση του πάνω δρόμου, ο οποίος ήταν χωματόδρομος. Και προτρέπονται οι επισκέπτες να ακολουθούν τον συγκεκριμένο δρόμο, αντί του επικίνδυνου παραλιακού μονοπατιού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου