ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρηση «καθαρισμός ακτών»

επιχείρηση-καθαρισμός-ακτών-903402

Ειδικό μηχάνημα κατεβαίνει στις παραλίες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για κοσκίνισμα της άμμου

Επιχείρηση για τον καθαρισμό των παραλιών του αρχίζει ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου, εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων, Αποστόλη Κοντογιώργο, τις επόμενες ημέρες κατεβαίνει στις παραλίες ειδικό μηχάνημα που έχει μισθώσει ο Δήμος, προκειμένου να προχωρήσει σε… κοσκίνισμα της άμμου.

Μετά την περίοδο του χειμώνα οι ακτές στον Δήμο έχουν γεμίσει φερτές ύλες από τις βροχοπτώσεις που παρέσυραν μαζί τους και σκουπίδια. Οι εργασίες προβλέπουν όχι απλώς καθαρισμό των παραλιών από κλαδιά, πέτρες, σκουπίδια, αλλά μέχρι και κοσκίνισμα της άμμου. Θα διαστρωθούν, προκειμένου να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους πρώτους λουόμενους με την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κοντογιώργος, οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 25 Μαΐου και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός δέκα ημερών. Οι εργασίες θα γίνουν σε μήκος παραλίας περίπου έξι χιλιομέτρων σε Χορευτό, Αγίους Σαράντα, Παπά Νερό και Αη Γιάννη και είναι προϋπολογισμού 8.000 ευρώ.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την πρόσληψη ναυαγοσωστών για τις πέντε χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες ακτές του Δήμου Ζαγοράς -Μουρεσίου, ενόψει της έναρξης της νέας κολυμβητικής περιόδου, από 1η Ιουνίου.

Πέρυσι, οι ακτές του δήμου είχαν μείνει αφύλακτες, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 160.000 ευρώ περίπου στον Δήμο. Το πρόστιμο ανακλήθηκε καθώς αναγνωρίστηκε ότι οι ακτές δεν έμειναν αφύλακτες με υπαιτιότητα του δήμου, ο οποίος προχώρησε σε τρεις διαγωνισμούς, οι οποίοι απέβησαν άκαρποι.

Ο φετινός διαγωνισμός είναι ύψους 200.000 ευρώ για την εγκατάσταση ναυαγοσωστών σε πέντε παραλίες. Οπως προβλέπεται από την προκήρυξη, θα εγκατασταθούν δύο ναυαγοσώστες στο Χορευτό για πρώτη φορά. Βάσει της νομοθεσίας κάθε ναυαγοσώστης πρέπει να καλύπτει ακτίνα παραλίας 300 μέτρων.

Ναυαγοσώστες επίσης προβλέπονται στις παραλίες Παπά Νερό, Αη Γιάννης, Αγιοι Σαράντα και Μυλοπόταμος. Η εταιρεία που θα αναλάβει τις παραλίες θα έχει στην ευθύνη της επίσης και την κατασκευή ναυαγοσωστικών πύργων με βάση τις νέες προδιαγραφές.

Τέλος, σε κάθε παραλία θα υπάρχει σκάφος και θα υπάρχει και ένα κεντρικό το οποίο θα εποπτεύει το σύνολο των παραλιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου