ΤΟΠΙΚΑ

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Γυμνάσιο Μηλεών

αναβαθμίζεται-ενεργειακά-το-γυμνάσι-893341

Το επόμενο χρονικό διάστημα αρχίζουν οι εργασίες με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας

Εργο για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Μηλεών πρόκειται να αρχίσει το επόμενο χρονικό διάστημα από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου η εταιρεία «Γ. ΤΣΑΛΑΠΟΡΤΑΣ ΑΤΕ- ΑΚΤΙΣ ΑΤΕ», η οποία κατέθεσε την καλύτερη προσφορά για το έργο και το σύνολο των δικαιολογητικών.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 425.000 ευρώ για το οποίο ο Δήμος είχε υποβάλλει πρόταση στο πρόγραμμα της περιφέρειας Θεσσαλίας «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων στη Θεσσαλία» που αφορά κυρίως στους δήμους. Η δράση έχει ως στόχο την ενεργειακή αναβάθµιση ενεργοβόρων δηµόσιων κτιρίων στη Θεσσαλία, µε σκοπό την επίτευξη των εθνικών στόχων που έχουν τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο ∆ράσης για την ενεργειακή απόδοση.

Επιπλέον, στοχεύει στην αξιοποίηση του δυναµικού εξοικονόµησης ενέργειας και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας στον κτιριακό τοµέα, µε τα κτίρια του δηµόσιου τοµέα να αποτελούν παράδειγµα για την κινητοποίηση όλης της οικονοµίας. Προκειµένου να επιτευχθούν οι στόχοι της δράσης, καθορίζεται η ενεργειακή κατηγορία «Β» ως το ελάχιστα απαιτούµενο επίπεδο ενεργειακής απόδοσης κτιρίου µετά τις παρεµβάσεις.

Το τµήµα Τεχνικής Υπηρεσίας του ∆ήµου Νοτίου Πηλίου προέβη στη µελέτη και στην σύνταξη των τεχνικών προδιαγραφών για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Μηλεών, στο οποίο προβλέπονται οι εξής παρεμβάσεις: θερµοµόνωση επιφανειών εσωτερικά µε διογκωµένη πολυστερίνη, θερµοµόνωση οροφής µε διογκωµένη πολυστερίνη, αντικατάσταση υφισταµένων κουφωµάτων µε νέα από ξύλο, αντικατάσταση παλιού λέβητα πετρελαίου µε αντλία θερµότητας και αντικατάσταση όλων των φωτιστικών του σχολείου µε νέα τύπου Led.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου