Στόχος η ανάδειξη του νησιού ως γαστρονομικού προορισμού
Στη δημιουργία νέου έντυπου οδηγού με στόχο την ανάδειξη του νησιού ως γαστρονομικού προορισμού προχωρεί ο Δήμος Σκιάθου. Στόχος είναι να αποτελέσει ένα βασικό εργαλείο για την περιήγηση κάθε ταξιδιώτη με γαστρονομικές ανησυχίας.
Στις σελίδες του οδηγού συμπυκνώνονται οι γαστρονομικοί θησαυροί της περιοχής προκειμένου ο χρήσης να έχει πλήρη εικόνα, ενώ θα συμπεριλαμβάνονται και γαστρονομικές αξίες του τόπου (προϊόντα, αγορές, εδέσματα, πανηγύρια).
Πρόκειται για οδηγό 28 σελίδων ο οποίος θα περιλαμβάνει τα εξής δέκα κεφάλαια: «Ενας τόπος πλούσιος σε ιστορία και γαστρονομικούς θησαυρούς», «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», «Το κάστρο της Σκιάθου», «Καλλιέργειες- προϊόντα», «Γαστρονομική παράδοση της Σκιάθου», «Παραδοσιακή κουζίνα- χαρακτηριστικά εδέσματα», «εστιατόρια και ταβέρνες», «Οινικός τουρισμός», «Πανηγύρια και γιορτές», «Γαστρονομικά ενθύμια», «Ταξιδεύοντας στο νησί».
Για τον οδηγό που θα μεταφραστεί και στα αγγλικά εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 7.192 ευρώ.