ΤΟΠΙΚΑ

Αναβιώνει το έθιμο του πρωτομαγιάτικου χορού στο Τρίκερι

αναβιώνει-το-έθιμο-του-πρωτομαγιάτι-904337

Το έθιμο του πρωτομαγιάτικου χορού αναβιώνει σήμερα, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, στο Τρίκερι, στις έξι το απόγευμα.

Γυναίκες του χωριού με τις παραδοσιακές μαγιάτικες φορεσιές τους και κρατώντας τους Μάηδες, θα τραγουδήσουν το τραγούδι του Μάη και θα κατευθυνθούν στην Χανή για να χορέψουν και να υποδεχθούν τον ανθισμένο μήνα.

Μετά από διακοπή δυο ετών λόγω της πανδημίας του COVID 19 από φέτος ξεκίνησαν από τον Πολιτιστικό Οργανισμό – Φροντιστήριο Βιωσιμότητας και πάλι δυο παραδοσιακά έθιμα του Τρικερίου τα οποία στην ουσία ανοίγουν και τον κύκλο τον ανοιξιάτικων-καλοκαιρινών εκδηλώσεων των χωριών του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Προχθές, έγινε ο Τρανός Χορός στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στο χωριό Τρίκερι όπου μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων και υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής, οι γυναίκες του χωριού με τις φανταχτερές και μοναδικές παραδοσιακές τους φορεσιές προσέφεραν ένα φανταστικό θέαμα.

Προηγήθηκε επίδειξη της σύνθεσης της παραδοσιακής φορεσιάς και της διαδικασίας ντυσίματος μιας κοπέλας. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε η παραδοσιακή γυναικεία φορεσιά του Τρικερίου και ο Τρανός Χορός να συμπεριληφθούν στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της χώρας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου