ΤΟΠΙΚΑ

Αποκαταστάθηκε η στέγη του Εκπαιδευτικού Κέντρου Νεοχωρίου 

αποκαταστάθηκε-η-στέγη-του-εκπαιδευτ-904343

Παρουσίαζε ρηγματώσεις και ήταν έτοιμη να καταρρεύσει – Εργο 80.000 ευρώ ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε πλήρη αποκατάσταση της στέγης του Εκπαιδευτικού Κέντρου Νεοχωρίου που λειτουργεί στο πρώην δημοτικό σχολείο του χωριού και φιλοξενεί μόνιμη έκθεση του CERN προχώρησε η Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το κτίριο παρουσίαζε σοβαρές φθορές. Η στέγη του κτιρίου είχε υποχωρήσει λόγω κακοτεχνίας ξύλινου σκελετού και ρηγματωθεί σε διάφορα σημεία και έχρηζε άμεσης αντικατάστασης. Επίσης προβλήματα υπήρχαν και στο βοηθητικό γειτνιάζον κτίριο (κυλικείο), καθώς υπήρχε αυξημένος κίνδυνος υποχώρησης της στέγης. Επισκευή κουφωμάτων του κυρίως κτηρίου και της εξώπορτας στην είσοδο της έκθεσης, επισκευή επιχρισμάτων και χρωματισμών σε όλους τους εξωτερικούς αλλά και στους εσωτερικούς τοίχους και αντικατάσταση της πόρτας εισόδου και επισκευή όλων των κουφωμάτων στο κυλικείο, το οποίο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο, ήταν μερικές από τις αναγκαίες εργασίες.

Για το έργο έγινε διαγωνισμός και με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ολοκληρώθηκαν παρεμβάσεις προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, μέσω των οποίων αντιμετωπίστηκε το σύνολο των προβλημάτων: αντικατάσταση της στέγης του κυρίως κτιρίου, του βοηθητικού, αντικατάσταση των κουφωμάτων στη βορειοδυτική πλευρά για να μην μπαίνουν νερά από τη βροχή, επισκευή κουφωμάτων, επισκευή επιχρισμάτων σε εξωτερικούς και εσωτερικούς τοίχους, επισκευή της εξώπορτας στην είσοδο της έκθεση, επισκευή επιδαπέδιων πλακών στο προαύλιο, αντικατάσταση της πόρτας εισόδου, ενώ παράλληλα έγινε επαύξηση ισχύος με τριφασικό μετρητή ρεύματος και αντικατάσταση των μονάδων θέρμανσης.

Σημειώνεται ότι στο πρώην δημοτικό λειτουργεί από τον Μάιο του 2014 λειτουργεί η μόνιμη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN).

Σκοπός της έκθεσης είναι η ενημέρωση κυρίως των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οποιουδήποτε ενδιαφέρεται για την ιστορία, την οργάνωση, τη λειτουργία και κυρίως την έρευνα, τα πειράματα και την προσπάθεια που επιτελείται στο Ευρωπαϊκό αυτό κέντρο, που εδρεύει στη Γενεύη της Ελβετίας και στο οποίο η Ελλάδα είναι μέλος από την ίδρυσή του το 1954.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου διέθεσε το αναπαλαιωμένο πρώην δημοτικό σχολείο, όπου εκτίθεται το επιστημονικό υλικό, που χορηγήθηκε από το CERN και περιλαμβάνει 20 αφίσες με τις αντίστοιχες επεξηγήσεις στην ελληνική και αγγλική γλώσσα καθώς και τμήμα του Μεγάλου Αδρονικού Επιταχυντή (LHC).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου