ΤΟΠΙΚΑ

Στο κοινωνικό παντοπωλείο, ελέω… ΔΕΗ

στο-κοινωνικό-παντοπωλείο-ελέω-δεη-3857

ΟΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ «ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ» ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

Αγώνας από νοικοκυριά για το στρώσιμο του τραπεζιού καθημερινά – Από την 1η Απριλίου έως χθες έγιναν 30(!) νέες εντάξεις οικογενειών στο πρόγραμμα

Δεκάδες νέες εντάξεις οικογενειών στο πρόγραμμα του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Βόλου έγιναν από την 1η Απριλίου έως και χθες. Οικογένειες, που τα έφερναν με δυσκολία «βόλτα», γονάτισαν… μετά την παραλαβή των τσουχτερών λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και θέρμανσης και απευθύνθηκαν στη συγκεκριμένη δομή για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν το καθημερινό φαγητό…

Τις τελευταίες 19 ημέρες, κάτω από την «ομπρέλα» του κοινωνικού παντοπωλείου, μπήκαν επιπλέον 30 νέοι δικαιούχοι. Πρόκειται για ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και συνταξιούχους με χαμηλές συντάξεις, οι οποίοι ανταποκρίνονταν με δυσκολία στις καθημερινές τους ανάγκες, πλέον όμως, μετά το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης, δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα του νοικοκυριού τους.

Οπως έγινε γνωστό, είναι νέοι δικαιούχοι, χωρίς μητρώο στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, ζητούν δηλαδή για πρώτη φορά τη στήριξη μιας δομής για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Το τελικό «χτύπημα» φέρεται να δέχθηκαν με την παραλαβή των τσουχτερών λογαριασμών για το ηλεκτρικό ρεύμα και τη θέρμανση, κόστη που εκτοξεύτηκαν στα ύψη, με το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης μετά τον πόλεμο.

Για να μπορέσουν να καλύψουν τους λογαριασμούς, χτύπησαν την πόρτα του κοινωνικού παντοπωλείου, μέσω του οποίου προσπαθούν να εξασφαλίζουν τουλάχιστον το καθημερινό φαγητό, το κόστος του οποίου επίσης αυξήθηκε εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Πλέον από τη δομή του κοινωνικού παντοπωλείου εξυπηρετούνται 199 δικαιούχοι, μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες. Η συντριπτική πλειονότητα των δικαιούχων εντάσσεται στο πρόγραμμα για πρώτη φορά, προκειμένου να εξασφαλίζει τα απαραίτητα για το καθημερινό τραπέζι.

«Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν, προκειμένου όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν γεμάτο το καθημερινό τραπέζι που είναι το σημαντικότερο», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Βόλου, Αποστόλης Ζαρκάδας – Βεργής.

Ανάγκες σε τρόφιμα

Αυτή την περίοδο, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο γίνονται οι καθιερωμένες διανομές προϊόντων, τροφίμων, ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, με στόχο να καλυφθούν βασικές ανάγκες των νοικοκυριών και κυρίως το καθημερινό τραπέζι, που είναι και η αγωνία των δικαιούχων.

Τα ράφια όμως αδειάζουν από συγκεκριμένα προϊόντα και ζητείται στήριξη προκειμένου να μη λείψουν βασικά είδη διατροφής από νοικοκυριά της πόλης. Ανάγκες υπάρχουν σε όσπρια και συγκεκριμένα σε φακές και φασόλια, σε μακαρόνια, ζάχαρη και γάλα εβαπορέ.

Σήμερα η διανομή του οβελία από τον δήμαρχο Βόλου

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, από τις 11 το πρωί έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι, στο δημαρχείο Βόλου, θα πραγματοποιηθεί η δωρεάν διανομή αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα, προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση των οικονομικά ευάλωτων οικογενειών της πόλης.

Η διανομή, και φέτος, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και την οικονομική συνδρομή της ΠΑΕ Βόλος και γνωστών επιχειρηματιών που καλύπτουν εξ ολοκλήρου το σύνολο της οικονομικής δαπάνης που απαιτείται, ενώ πολύτιμη είναι η συνδρομή του Δήμου Βόλου που διαθέτει την οργανωτική του δομή για να φθάσουν τα κρέατα στις οικογένειες που πραγματικά τα έχουν ανάγκη.

Οι οικογένειες που θα λάβουν τη βοήθεια σε τρόφιμα είναι αυτές των οποίων οι δικαιούχοι είναι ενταγμένοι σε πρόγραμμα οικονομικής αδυναμίας του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου και ωφελούμενοι του κοινωνικού παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Βόλου, καθώς και από τις υπόλοιπες κοινωνικές δομές του Δήμου Βόλου. Θεωρείται αυτονόητο ότι αν υπάρξουν ανάγκες για επιπλέον οικογένειες θα καλυφθούν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου